Project Description

HELENA NAĐ
HELENA NAĐČlanica
Zovem se Helena Nađ, po struci sam magistra procesnog inženjerstva iz Podgorača, malog sela nadomak Našica.

Na otvaranje obrta odlučila sam se nakon višegodišnjeg neuspjeha u traženju posla u struci. Sapune i razne kreme na bazi kozjeg mlijeka, te meleme, dezodoranse, šampone i druge prirodne kozmetičke proizvode već sam godinama izrađivala iz hobija za sebe, svoju obitelj i prijatelje. Uvidjela sam da na tržištu nedostaju proizvodi za njegu tijela na bazi kozjeg mlijeka, te sam odlučila svoj hobi pretvoriti u posao.

Iako sam završila Prehrambeno-tehnološki fakultet, životni put me spontano odveo u kozmetičke vode. Tijekom trudnoće i nakon poroda, željela sam svoju bebu njegovat prirodnim kozmetičkim proizvodima. Na žalost na tržištu je bilo izrazito teško naći proizvode za kupanje i njegu beba bez sulfata, parabena, SLS-a ili nekih drugih štetnih tvari. Tada sam (prije otprilike 4 godine) počela proučavati izradu sapuna. Istraživanjem sam došla do informacija da je kozje mlijeko jedan od najboljih sastojaka za izradu sapuna namijenjenih njezi bebine izrazito osjetljive kože. Osim za njegu izrazito osjetljive kože, sapuni od kozjeg mlijeka se preporučuju i za hidrataciju svih tipova kože, te kao njega kod kožnih ekcema (dermatitis, psorijaza i sl.).

Sredinom 2020. godine otvorila sam obrt te sada proizvodim sapune od kozjeg mlijeka i razvijam neke nove proizvode. Osim proizvodnje vlastite linije, bavim se i uslužnom proizvodnjom u svome pogonu za druge proizvođače, te edukacijama o zdravstvenoj dobrobiti i izradi prirodne kozmetike (sapuni, kreme, losioni, šamponi, paste za zube…)

helena-prirodna-kozmetika.hr