Project Description

IRENA SERTIĆ
IRENA SERTIĆČlanica
Zovem se Irena Sertić, a u plesnom svijetu poznatija sam kao Shireen. Rođena sam u Karlovcu, odrasla u Udbini, te nakon Filozofskog fakulteta i završenih studija povijesti i lingvistike ostajem živjeti u Zagrebu.

Moj plesni put započeo je rano jer sam se kao dijete bavila ritmikom i aktivno plesala folklor šest godina.

Voditeljica sam plesne udruge Shireen te voditeljica nekoliko plesno rekreativnih orijentalnih grupa: Gulbahar, Emina, Zara (ženske grupe), Kahriman (muška grupa), bellynesian grupe Luana te Show skupine Shireen.

Vodim i Plesni studio Shireen u Zagrebu, a u kojem nudimo palete različitih plesova i rekreacija za žene i muškarce.

Članica sam hrvatske show grupe Trio Fantastiko koja na europskom festivalu Oriental love 2015. osvaja treće mjesto u kategoriji show grupa.

Svoj osebujan i ženstven stil stekla sam kroz godine rada, nastupa i plesanja različitih stilova: orijentalnog, polinezijskog, romskog i latino plesa, kojim se bavim rekreativno.

Želja mi je pokazati koliko je orijentalni ples kojim se bavim pozitivan, a kojim se može baviti baš apsolutno svaka žena neovisno o godinama i izgledu. Nebitno je bavite li se njime samo rekreativno ili profesionalno, jer je najvažnije s koliko nesebičnosti i osjećaja dijelite svoju plesnu ljubav s publikom pošto je to ono što se broji i što vas čini jedinstvenom.

2016. godine započela sam novi projekt i organizaciju međunarodnog festivala orijentalnih fuzija pod imenom “Oriental Fusion Stars” te je iza mene nekoliko uspješnih godina ovog showa. Festival se održava u Zagrebu tijekom mjeseca studenog i Zagreb je odabran kao grad domaćin ovog jedinstvenog događaja.

www.shireen.eu
www.orientalfusion.com.hr