Project Description

IVA HELENA GOJANOVIĆ
IVA HELENA GOJANOVIĆČlanica
Zovem se Iva Gojanović i ja sam ono što volim nazivati “hrvatikanka” – dvojna državljanka SAD-a i Hrvatske. Također sam socijalna radnica, coach i majka 3,5-godišnje djevojčice Mie.
Moja misija i vizija je pomoći svima nama da odgajamo djecu koja su ljubazna, suosjećajna i samouvjerena. Vjerujem da bismo to učinili, moramo početi s osiguravanjem ispunjenost odraslih, posebno roditelja i njegovatelja.

Naš pogled na svijet stvara se između 0-7 godine, naša uvjerenja o nama samima, kako svijet funkcionira, kakvo je naše mjesto u svijetu i jesmo li dovoljni. S više od 20 godina iskustva u radu s djecom i obiteljima u raznim ustanovama za mentalno zdravlje znam koliko je sposobnost upravljanja emocijama i komuniciranje naših potreba važna u pogledu mentalnog zdravlja i pozitivnih i zdravih odnosa sa sobom i drugima.

Ova vizija stvorena je iz mog osobnog razvoja, mog radnog i životnog iskustva. Diplomirala sam psihologiju na Sveučilištu Massachusetts, Amherst, a zatim stekla magisterij iz socijalnog rada na Simmons College, Boston, Massachusetts, dobivajući licencu kao neovisni klinički socijalni radnik. Radila sam u raznim ustanovama za mentalno zdravlje, uključujući škole, domove za djecu i privatne ordinacije. Stalno obrazovanje i osobni razvoj izuzetno su mi važni – učim kako najbolje služiti sebi i klijentima.

2018. preselila sam se iz SAD-a, Boston, MA, u Zagreb. Ovdje sam otvorila RastEMO – praksa koja pomaže roditeljima da podrže socijalni i emocionalni razvoj svoje djece jačajući vlastitu sposobnost reguliranja svojih osjećaja i pomažući im da grade snažne i pozitivne odnose sa svojom djecom. Također sam certificirani trener i praktičar za NLP i NCL certificiranje i trenutno primam magisterij iz NLP-a putem Partus-Akademije.

Dva citata koji utječu na moj život i moj rad:

“Svatko čini najbolje što može sa onim što zna, a mi smo svi ovdje da učimo i rastemo.” – Alaric Hutchinson

“Veza roditelja i djeteta najmoćnija je zdravstvena intervencija poznata čovječanstvu.” -Bessel Van der Kolk

www.rastemo.hr