Project Description

IVANA FILIP
IVANA FILIPČlanica
Ivana Filip je magistra ekonomije i magistra umjetnosti, vizualna umjetnica, aktivistica te provodi umjetnička istraživanja. Njezina praksa proizlazi iz vizualne umjetnosti i proteže se kroz multidisciplinarne radove, preko performansa, videa, fotografije i mješovitih medija. Izlagala je radove na nacionalnoj i međunarodnoj sceni, a umjetnost vidi kao jedan od alata holističkog pristupa svakodnevnom življenju.

Bogato prijašnje iskustvo u kulturnoj industriji i turizmu unutar i van zemlje, kao i osobni, umjetnički i profesionalni razvoj bili su nadahnuće i poticaj na otvaranje obrta Ivana Filip Studio. Djelatnost obrta su video proizvodnja i umjetničko stvaralaštvo, a proizašao je iz entuzijazma da ujedini umjetničku praksu, životni stil i posao, usmjerene na održivi i etički odnos čovjeka i prirode, posebno životinja. Zašto ljubitelji/ce životinja ne bi imali poseban umjetnički rad inspiriran njihovim ljubimcem/om? Zašto ne bismo umjetnost primjenjivali češće kao alat svakodnevnog života?

Studio nudi autorske radove kao što su grafike, Memento te majice i torbe s vlastitim dizajnom. Umjetničke grafike u ograničenoj ediciji oplemenit će svaki interijer dok će Memento usrećiti svaku “vlasnicu/ka“ ljubimca/ice. To je jedinstveni personalizirani umjetnički rad inspiriran odnosom osobe naručitelja/ice i ljubimca/ice. Naime, sama osoba šalje za izradu upravo one materijale koje želi, kao dekicu psića ili dlakicu mačke (prikupljene etičnim načinom) i stoga je unikatna trajna uspomena.

Posebnu pažnju Ivana Filip posvećuje održivosti. Grafike su tiskane na pamučnom papiru, majice i torbe izrađene su od organskog i recikliranog pamuka te recikliranog poliestera, dok se za tisak koriste vodene boje.

Kako je osviještenost o jedinstvenoj interakciji čovjeka i prirode u srži umjetnosti Ivane Filip tako su odlučili 10% mjesečne dobiti donirati udrugama za zaštitu životinja u Hrvatskoj.

Uskoro će u nuditi i radionice koje povezuju kreativnost, osobni razvoj te ekološku svijest, a dotada sve radove možete naručiti na web stranici ili izravnim kontaktom. Svim članicama Mreže međunarodnih poslovnih žena Ivana Filip Studio daruje 10% popusta na jednu narudžbu.

“Jer je umjetnost alat svakodnevnog života spaja i ono što se čini nespojivo!”

www.ivanafilip.com