Project Description

Jasminka Fuchs
Jasminka FuchsČlanica
Nakon višegodišnjeg rada u tvrtci za organiziranje evenata, počinje raditi u Društvu za psihološku pomoć, a već 5 godina je vlasnica i glavna kreativka u obrtu Kreativni brlog.

Spajanjem uvida o kreativnosti iz iskustva razvoja evenata, učenja o našem emotivnom i duhovnom zdravlju i na kraju kroz avanturu s meditacijom, razvija svoja tri kreativna projekta. Iako su to tri zasebne aktivnosti, vidi ih kao integralni pristup kreativnosti, koji obuhvaća užitak stvaranja, edukacije drugih za kreativnost koja odmara i vraća ljude sebi i na kraju kao doprinos duhovnom rastu i razvoju osobe.

Svi ovi projekti temeljeni su na održivosti i duboko etičkom pristupu ljudima i okolišu, a proizvodi ručno rađeni od prirodno i tradicijski uzgojenih sirovina i materijala.

Kreativni brlog se bavi osmišljavanjem, proizvodnjom i prodajom jastuka i opreme za meditaciju. Koristeći atraktivne tkanine raznih stilova i boja, od izraelskih tradicijskih etno materijala, do modernih i trendovskih tkanina, to su ručno rađeni jastuci čija ljepota, razigranost i stil pomažu ljudima osjećati se bolje kroz meditaciju i yoga praksu. Uz jastuke za meditaciju, proizvodi i visokokvalitetne jastuke za spavanje punjene heljdom, jastučiće za odmaranje očiju od lavande i niz pratećih proizvoda usmjerenih poboljšanju kvalitete života i unutarnjeg mira.

Radionice Brijem da šijem vodi u paru s dizajnericom Melinom Mareljom i sada sa Katarinom Pamuković. Ova radionica dotaknula je potrebu modernih ljudi da se vrate radu rukama, užitku u vlastitoj kreaciji i da svojim radom pridonesu svojim bližnjima i svojoj zajednici.

Voditeljica radionica Točkanje mandala podučava tradicionalnu slikarsku tehniku točkanja, gdje svaka osoba može napraviti nešto istinski lijepo i vrijedno, dok istodobno postiže unutarnji mir i zadovoljstvo. Osmišljava posebo dizajnirani alat s kojim se ova tehnika uči još lakše.

“Svi moji projekti imaju cilj vratiti ljude k sebi i tako pomoći duhovnom rastu i razvoju osobe.“