Project Description

JELICA PARADŽIK-LAZAREVIĆ
JELICA PARADŽIK-LAZAREVIĆČlanica
0915503654

Diplomirana sam ekonomistica zaposlena u Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo. Imam 27 godina radnog staža na radnom mjestu nastavnika ekonomske grupe predmeta.

Tijekom svog radnog staža predavala sam različite predmete , a osnovni predmet je računovodstvo za koji sam napisala i udžbenik za 4. Razred ekonomskih škola „Računovodstvo poduzetnika“ u suradnji s izdavačkom kućom MA-TE Zagreb.

Osim rada u školi održavala sam tečajeve Knjigovodstvo na računalu u učilištu Memorija Đakovo za mlade poduzetnike i nezaposlene, te sam autor priručnika Računovodstvo za neračunovođe izdavača učilište Memorija. Osim računovodstva od samog uvođenja predmeta Vježbenička tvrtka u srednje škole kao izbornog predmeta predajem ovaj predmet koji je bio za mene izazov i početak kontinuiranog učenja i usavršavanja u svom radu. Predmet vježbenička tvrtka je simulacija poslovanja stvarne tvrtke od poslovne ideje do početka poslovanja i opstanka vježbeničke tvrtke na tržištu vježbeničkih tvrtki u Republici Hrvatskoj i zemljema iz okruženja.

Zbog usavršavanja i rada na svom radnom mjestu napredovala sam u profesora savjetnika.

Volim raditi sa mladim kreativnim ljudima koji me kontinuirano potiču na nova usavršavanja i promjene . Tijekom svog rada sudjelovala sam u različitim međunarodnim projektima Agencije za mobilnost i programe EU od kojih bi istaknula projekt World Skills Croatia.

U Mrežu poslovnih žena učlanila sam se jer želim od članica steći nova znanja, razmijeniti iskustva, pokušati povezati stvarni svijet poduzetništva i obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj, prenijeti svojim učenicima osobine, vještine i kompetencije koje su im potrebne za stvarni svijet rada te steći nova poslovna i osobna prijateljstva.