Project Description

KSENIJA VANJOREK STOJAKOVIĆ
KSENIJA VANJOREK STOJAKOVIĆČlanica
Moj poslovni plan i doprinos međunarodnoj mreži poslovnih žena:
Rasla sam profesionalno i privatno živeći gotovo sve uloge suvremene žene (čovjek, majka, supruga, prijateljica, kolegica, kći, snaha, rođakinja, profesorica) te zaključila da nam nije lako. Zato želim uskoro putem najprikladnijeg komunikacijskog kanala, npr. You tuba podržati žene da iskoraknu, da imaju vjeru i nadu u sebe, da se suprotstave stereotipima i pasivnom nasilju u obitelji i okruženju koje ih ne podržava. Za to treba hrabrosti i pomoć, pa će to biti moj doprinos udruzi Međunarodne mreže poslovnih žena. Uskoro ću nuditi i radionice koje povezuju kreativnost, osobni razvoj te ekološku svijest uz terapeutsko čitanje jer su knjige moja velika ljubav (moj drugi studij je bio komparativna književnost). Svim članicama Mreže međunarodnih poslovnih žena ću darovati 10% popusta na jednu radionicu. U tim radionicama/slušaonicama ću kroz odabrane tekstove te svoja i tuđa osobna iskustva prenositi primjere uspješnog ostvarenja vlastitih potencijala.
Želim biti žena poduzetnica koja sama stvara sebi prilike u životu te drugim ženama pomoći svime što imam.

Moj poslovni razvoj temeljem formalnog obrazovanja:
Rođena 1964. u Zaprešiću gdje i živim. Divno djetinjstvo provela u Njemačkoj koju smatram svojom drugom domovinom. Izvorna sam govornica njemačkog i volim tu kulturu što me u mladosti potaklo da diplomiram germanistiku i komparatistiku. Slijedom toga sam 33 godine bila prvenstveno profesorica stranog jezika te poučavala djecu, mladež, studente, poslovne ljude – uvijek s istim ciljem i žarom – da prenesem jezično znanje, radost učenja i otkrivanja novog. Sastavila bezbroj nastavnih programa, testova, mnogo kulturnih događanja (izleta, izložbi, natjecanja i konferencija) prevodila i snimila 40 video-predavanja u okviru Erasmus-projekta o tehnici pisanja diplomskih radova od 2014-2016. u vrijednosti od 18.000EUR, postala viša predavačica u području humanističkih znanosti, IPMA certificirana suradnica na projektima, dobila nagradu za razvoj studijskih programa i kvalitetan rad sa studentima na SDS studiju Komunikacijski menadžment, 2011. od Veleučilišta Baltazar Zaprešić na kojem sam od osnutka 2001. stalno zaposlena. Organizirala i provela snimanje TV-priloga o Veleučilištu i projektu za HTV4 Vodič kroz fondove i EU-projekte. Surađujem (pro bono) u projektu „Modell Zaprešić“ pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića i Hrvatskog društva učitelja i profesora njem. jezika s ciljem uspostave vertikale poučavanja njemačkog jezika od predškolskog odgoja do visokog školstva. Objavila 15 stručnih radova i udžbenik „Deutsch für das Finanzmanagement“, sudjelovala na 8 Erasmus-razmjena u Austriji, Mađarskoj i Sloveniji, uspostavila partnerske kontakte s drugim fakultetima i njemačko-hrvatskom trgovinskom i gospodarskom komorom u Zagrebu, sudjelovala i izlagala na preko 10 međunarodnih konferencija i 30 seminara. Sama se educirala na seminarima Goethe-Instituta Zagreb za online poučavanje i blended learning te poučavala kao njihova vanjska suradnica njemački zaposlenike „dm-drogerie-markta“. Posljednje dvije godine radim marketing te osmišljavam i vodim individualizirane tečajeve njem.jez. na Odjelu cjeloživotnog učenja i obrazovanja. Uspostavljam partnerstva sa austr. i njem. veleučilištima, organiziram studentsku praksu preko Erasmusa.

Moj osobni razvoj:
Aktualno sam predstavnica zgrade stradale u petrinjskom potresu u centru Zaprešića, pa vrlo uspješno (pro bono) koordiniram između 16 suvlasnika zgrade, GSKG-a, Grada Zaprešića, tvrtke koje izrađuju projekt konstruktivne obnove zgrade te budućih izvođača istog i sukladno tome budžetom od najvjerojatnije pet milijuna kuna. Tu će zaista sve komunikacijske vještine upravljanja ljudima, procesima projekata i financija doći do punog izražaja.

Uspješno završila tečaj autogenog treninga, upoznala metodu sistemskih konstelacija prema Bertu Hellingeru što mi je sve pomoglo da duhovno i intelektualno rastem.

Tko me preporučuje i zašto?
1.AHK Zagreb- njemačko-hrvatsko trgovinska-gospodarska komora
2.„Modell Zaprešić“ (Dr.Hühner)
3.Dr.sc Petra Hauptfeld-Göllner, voditeljica AWO-projekta, FH Burgenland, Austrija
4.Veleučilište Baltazar Zaprešić (dr.sc. V. Morović i dr.sc. A.Skledar Matijević)
5.Dr.sc. Irena Zavrl i Claudia Kummer, mag. sa Veleučiliša FH Burgenland, Austrija
6.Goethe-Institut Zagreb
7.Tvrtka „DM“

Preporučuju me zato što imam dar motivirati ljude da istražuju svoje potencijale, da rade na sebi, da se otvore novim saznanjima, da ih oduševim za strane jezike i kulture kojima gradimo mostove. Svoje temeljno stručno znanje povezujem s odličnim komunikacijskim vještinama i onom potrebnom dozom humora i ljudskosti kojim su popločeni svi putevi uspjeha i radosti.

Moji omiljeni citati su:
„Treba težiti nemogućem, da bi se ostvarilo moguće!“ Hermann Hesse
„Svaki inteligentniji humor počinje time da čovjek samog sebe ne shvaća preozbiljno.”

Govorim aktivno engleski jezik B1, a njemački i hrvatski su moji materinji jezici na kojima se želim obratiti publici u Europi i svijetu.

Putovanja, glazba, ples, književnost, kazalište, film i druženje s divnim ljudima su moja strast koja me pokreće.

Mob: 00385 91 76 35 130
E-mail: ksenija.stojakovic@bak.hr
Moj crosbi profil: https://www.bib.irb.hr/pretraga?operators=and|ksenija%20stojakovi%C4%87|text|profile
Moj scholar profil https://scholar.google.com/citations?hl=hr&user=h0pZ3EsAAAAJ

Ksenija Stojaković, mag.educ.philol.germ.et litt.comp., v.pred.
IPMA certificirana suradnica na projektima
(Certified Project Management Associate /IPMA Level D)
Katedra za pravo i opće predmete
Kabinet 3
https://www.bak.hr/hr/cjelozivotno-obrazovanje/individualizirano-ucenje-njemackog-jezika-a11
Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić
Vladimira Novaka 23, Zaprešić
www.bak.hr