Project Description

MARTA BLAŽEVIĆ
MARTA BLAŽEVIĆČlanica
Zovem se Marta Blažević, a po struci sam magistar biologije i ekologije. Diplomirala sam na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Živim u Gorskom kotaru, u malom selu Hrib koji se nalazi na samoj granici Nacionalnog parka Risnjak, iznad izvora rijeke Kupe. Odrasla sam na moru, u Opatiji, ali oduvijek planinarim te sam još tijekom studija sanjala o kućici usred šume. Danas je ta želja ostvarena te sam upravo ovdje, u zelenom srcu Hrvatske, otvorila obrt Astra Divina.

Primarna djelatnost obrta je edukacija u prirodi s obzirom da imam dugogodišnje iskustvo rada na području obrazovanja koje sam stekla radom u JU „Park prirode Učka“ i Prirodoslovnom muzeju Rijeka. Za obrazovne ustanove, poput vrtića i škola, osmislila sam posebne edukativne radionice prilagođene uzrastu i usklađene s kurikulumom.

Za ostale posjetitelje osmislila sam šaroliku ponudu tako da se svatko u nečemu može pronaći. Od obiteljskih radionica, proslave dječjih rođendana u prirodi sve do doživljajnih programa u staništu velikih zvijeri poput medvjeda, vuka i risa.

Moja strast je botanika pa u slobodno vrijeme berem ljekovito i samoniklo bilje za raznolike pripravke kojima dočekam svoje posjetitelje. Iz te velike ljubavi nastala je radionica „Mudrost biljaka“. Oduvijek me privlačio holistički pogled na svijet pa u svojoj ponudi nudim i radionice kojima se poboljšava naše dobrostanje poput radionice „Put do sebe“ ili „Ples srca“.

Na našem ekološkom imanju organiziram i događaje na kojima nastojim predstaviti što sve nudi naš kraj ili ugostiti primjere dobre prakse iz drugih krajeva. Sve programe nudim na talijanskom i engleskom jeziku.

Ako sam Vas dosad dovoljno zainteresirala, potražite više informacija na www.astra-divina.com