Arhiva Umjetnost i dizajn - mrezazena

Umjetnost i dizajn


Rođena sam u Karlovcu, a odrasla u Udbini, te sam nakon Filozofskog fakulteta i završenih studija povijesti i lingvistike, ostala živjeti u Zagrebu.

Moj plesni put počeo je jako rano jer sam se kao dijete bavila ritmikom i plesala folklor šest godina.

Voditeljica sam plesne udruge Shireen te voditeljica rekreativnih orijentalnih grupa Gulbahar (ženska grupa) i Kahriman (muška grupa) kao i bellynesian grupe Luana koje djeluju u sklopu Plesnog Centra Salsa u Zagrebu. Članica sam romske skupine Romani chaj i hrvatske show grupe Trio Fantastiko koja na europskom festivalu Oriental love 2015. osvaja treće mjesto u kategoriji show grupa.

Svoj osebujan i ženstven stil stekla sam kroz godine rada i plesa u različitim stilovima: orijentalnom, polinezijskom, romskom i latino plesu.

Želja mi je pokazati koliko je ples kojim se bavi pozitivan, koliko je nebitno bavite li se samo rekreativno ili se njime bavite profesionalno, jer je najvažnije kako dočaravate taj dah Orijenta i s koliko nesebičnosti i osjećaja dijelite svoju plesnu ljubav s publikom, jer to je ono što se broji i što vas čini jedinstvenom.

2016. godine započela sam novi projekt i dosada su iza mene dva uspješna međunarodna festivala Oriental Fusion Stars održana u Zagrebu kao gradu domaćinu ovog jedinstvenog događaja.

www.shireen.eu

www.orientalfusion.com.hr