Anita Lukenda Mlinac- ekspert u financijama, ali i vješta NLP i Wingwave coacherica

 

Anitu bismo mogli ocijeniti kao vrlo zanimljivu osobu koja osim dvadesetogodišnjeg iskustva u financijama uspješno spaja brojke s tehnikama i alatima NLP-a i Wingwave coachinga.

Razgovarala: Ivana Radić

 

Anita  kako si se odlučila krenuti u svoj biznis?

Proteklih dvadesetak godina, svoje radno iskustvo stjecala sam u međunarodnim i hrvatskim poduzećima odgovorna za financije, računovodstvo, kontroling ili HR, na različitim managerskim pozicijama.

S obzirom da osim diplome Ekonomskog fakulteta (smjer financije), posjedujem i međunarodne certifikate Cambridge International Diploma in Business i Gesellschaft fuer Neurolinguistisches coaching e.V.  (Wingwave coach, NLC coach), ta vrsta edukacija i razmjena iskustava mi je bila od neprocjenjive važnosti prilikom rada sa brzo rastućim klijentima koji planiraju širenje na tržištima van Hrvatske ili onima koji su na neki način dio inozemnih poduzeća.

Vjerujući da mogu procijeniti realnu trenutnu poziciju poduzeća te svojim djelovanjem utjecati na trend pozitivnih promjena te konkretnih i mjerljivih rezultata, prije šest godina osnovala sam CONSULTING plus, obrt za poslovno savjetovanje i usluge, koji mi se pokazao kao vrlo zahvalan izbor pri obavljanju druge djelatnosti.

No, sa rastom poslovanja i broja klijenata, izvjesno je osnivanje i novog poduzeća za poslovno savjetovanje, outsourcing eksternog CFO i HR managera, coaching i edukacije.

Što je tvoja core djelatnost i čime se baviš?

Iako bih na prvu kao core djelatnost istaknula pružanje konzultantskih usluga,radi sve većeg broja klijenata, ipak trebam ravnopravno spomenuti i WINGWAVE i NLP coaching.

Usluge pružam i na engleskom i njemačkom jeziku a namijenjene su malim i srednjim poduzećima, ali i velikim korporacijama. Svako poduzeće ima svoju priču i prostor za unaprjeđenje poslovanja a klijenti mi se obraćaju kada imaju potrebu za nekim od sljedećih usluga:

Outsourcing Eksternog CFO, Kontroling managera i HR managera se najčešće dogovara u situacijama kada je riječ o manjem ili srednjem poduzeću gdje klijent procijeni da mu je outsourcing usluge radi implementacije novih ili supervizije postojećih odjela i procesa, troškovno isplativije od zapošljavanja managera na puno radno vrijeme.

Poslovno savjetovanje – upravljanje financijama, strateško savjetovanje, implementacija ERP sustava, optimizacija poslovanja, project management, izrada poslovnih planova i praćenje realizacije, analiza poslovanja i održivosti poduzeća, kreiranje studije izvedivosti, krizni management.

Financijski management – priprema i analiza financijskih izvještaja, analiza poslovanja i profitabilnosti, osiguranje optimalnog financiranja, upravljanja imovinom i obvezama, upravljanje troškovima, implementacija i unaprjeđenje rada i procedura odjela financija, računovodstva, kontrolinga, računovodstveni nadzor i savjetovanje, savjetovanje u izboru računovodstvenih politika, pomoć pri pronalasku financijskih sredstava za razne projekte.

 

Upravljaje ljudskim resursima i razvoj potencijala – procjena organizacijske kulture i klime poduzeća, savjetovanje vezano uz upravljanje radnim učinkom (Performance management), pomoć pri selekciji kadrova.

Stres management

Stres je bitan dio našeg života a najčešće je rezultiran kombinacijom visokih zahtjeva, učestalih pritisaka, nedovoljno kvalitetnog nadzora nad tim zahtjevima te lošom organizacijskom kulturom i  međuljudskim odnosima.

Ponekad nesvjesno živimo na autopilotu, odrađujući sve što se od nas očekuje, zatomljujući naše istinske emocije i potrebe. No, to su stvari koje možemo naučiti osvjestiti, preformulirati joj značenje i preuzeti kontrolu.

Coaching

Iako je izuzetno bitan jer je usmjeren na profesionalni i osobni rast klijenta, coaching se kod nas još uvijek ne podrazumijeva kao sastavni dio poslovne prakse, kao u inozemstvu.

Također, certificiranim i međunarodno priznatim coacherima koji su certifikate dobivali po verificiranim programima iza kojih stoje priznate međunarodne krovne organizacije, ne ide na ruku činjenica da trenutno ne postoji dovoljno jasna zakonska regulativa koja definira tko se sve smije i treba baviti coachingom odnosno nedostaje dobar sustav kontrole.

Iz tog razloga je iznimno važno dobro se raspitati i znati kome se obraćate za pomoć u trenucima kada se osjećate ranjivi, kada želite realno sagledati trenutne okolnosti pri donošenju bitnih odluka  odnosno kada se želite osnažiti na način da svojim vlastitim resursima osvješćujete za sebe najbolje  životne izbore.

 

Kako vidiš položaj poduzetnika u Hrvatskoj, posebice žena?

Biti vlasnik poduzeća, imati  slobodu odlučivanja u poslovanju i mogućnost potencijalno velikog prihoda je primamljivo, no stvarnost je da ako ne možete držati korak, ne možete niti uspjeti.

Mnogi uspješni poduzetnici tvrde da je formula uspjeha za svako poduzeće drugačija i da ne postoji jedan konkretan recept za uspjeh, već da postoji niz zajedničkih karakteristika koje poboljšavaju izglede za uspješno poslovanje i uspon te su pokazatelj rasta i održivosti poduzeća.

 Neovisno govorimo li o malim, srednjim ili velikim poduzećima, novoosnovanim ili onima koji su dugi niz godina na tržištu, svi se susreću sa sličnim poslovnim izazovima.

 

PRILAGODBOM STAVA OSIGURAVAMO OPSTOJNOST NA TRŽIŠTU

Na neke od njih (kao što su globalizacija, razvoj tehnologije ili zakonska regulativa) nemamo velik utjecaj i nekada nam ne preostaje ništa drugo nego da stalnom prilagodbom stava i aktivnostima koje su u skladu sa našom vizijom i ciljevima, osiguravamo opstojnost na tržištu.

Iz tog razloga je bitno sve svoje znanje, resurse i energiju preusmjeriti na one aktivnosti gdje imamo veći krug utjecaja,  kao i imati jasan cilj i strategiju za realizaciju postavljenog.

Neovisno govorimo li o ženama ili muškarcima, mišljenja sam da je pristup rješavanju problema ono što izdvaja one koje karakterizira poslovni rast i opstojnost na tržištu.

Kako bi ocijenila tržište u Hrvatskoj?

 

Uvjeti  poslovanja poduzeća uvelike ovise o trendovima u gospodarstvu i globalnom okruženju, pa stalno prisutna neizvjesnost poslovanja znatno utječe na raspoloženje i poslovnu klimu.

No vjerujem da na rezultate, motiviranost poduzetnika te njihovo povjerenje u aktualnu ekonomsku politiku znatno više utječu turbulencije u poslovanju nekih od najvećih domaćih tvrtki, čiji načini poslovanja se direktno reflektiraju i na poslovne mogućnosti i poslovanje mnogih drugih poduzeća.

 

Jesi li zadovoljna kako tvoja tvrtka napreduje i što bi poručila ženama koje se odluče na poduzetništvo?

 

Osobno, vrlo sam zadovoljna razvojem svoje profesionalne karijere jer iza svakog mog većeg ili manjeg uspjeha stoji jako puno truda, rada i odricanja. Jednako tako, poštujem sve svoje krive izbore, vjerujući da sam iz manje dobrih iskustava naučila sve što mi je bilo potrebno da bi se osobno i profesionalno razvijala na način na koji sam priželjkivala.

Moje prihvaćanje odgovornijih pozicija za mene je bilo opcija tek nakon što su mi djeca malo narasla. Iako mi se ponekad činilo zahtjevno i teško, upravo moj postepeni rast od nižih ka najvišim hijerarhijskim pozicijama me osnažio na način da iz današnje perspektive s lakoćom mogu razumJeti različite pozicije i izazove s kojima se susreću moji suradnici i klijenti.

Nisam sklona generaliziranju i isticanju razlika između kolegica i kolega, no uvijek se iznova iznenadim koliko su žene puno neodlučnije kada je u pitanju javljanje na neke zahtjevnije i odgovornije pozicije ili ulazak u vlastiti posao,  iako su možda u tom trenutku spremnije ili kompetentnije za tu poziciju.

Iz tog razloga je iznimno važno osvijestiti i uvijek iznova promišljati što očekujemo od svog poslovanja i sebe kroz to iskustvo, da ciljevi koje stavljamo pred sebe budu u skladu sa našim temeljnjim uvjerenjima i vrijednostima, da se koliko god je to moguće okružimo ljudima koji su proaktivni, pozitivni i iskusni, te da se ne povodimo za nerealnim očekivanjima okoline.

 

Moje osobno uvjerenje je da je važno ne bojati se izazova jer u ostvarenju naših ciljeva i snova, nitko nas ne može tako napustiti kao što možemo mi sami sebe.

 

Koji su ti planovi za budućnost?

S obzirom na širinu usluga koju nudim  surađujući sa iskusnim timom stručnjaka, može biti zbunjujuće da netko iz domene ekonomije, razvoja poduzeća, implementacije ERP-a ili upravljanja financijama, ujedno pruža i uslugu coachinga.

No, moram priznati da mi je nadogradnja profesionalnog iskustva u smjeru coachinga bila dobar izbor i sasvim prirodna, s obzirom na dugogodišnje iskustvo vođenja timova te upravljanja stresom na razini pojedinca i poduzeća, kao neizostavnom kategorijom.

Kao što sam spomenula na početku, vrlo je vjerojatno otvaranje novog poduzeća za poslovno savjetovanje, coaching i edukacije, samostalno ili sa nekim od svojih suradnika.

Naravno, to podrazumijeva i širenje tima te ovisno o prilikama, i fokusiranje na poslovanje u inozemstvu.