Project Description

IVANA FAKIN
IVANA FAKINVoditeljica projekata i programa
Redovna je i aktivna članica udruge od 2017. godine, a uz funkciju Voditeljice projekata i programa također je članica Izvršnog odbora udruge.

2020. godine zajedno s Predsjednicom udruge Ivanom Radić pokreće prvi digitalni časopis za poslovne žene i poduzetnice Žénial. Časopis je pokrenut u jeku pandemijske krize s ciljem da svim našim članicama osigura besplatno predstavljanje i promociju, da u prvi plan stavlja aktualne poslovne i društvene teme kao i teme koje su u skladu s radom naše udruge, ali i promovira naše vanjske partnere kao i sve ostale za koje smatramo da mogu biti od interesa udruzi i našim članicama.

Po struci je Ekonomist i Specijalist digitalnog marketinga, a po izboru ljubiteljica svega kreativnog. Nakon dugogodišnje karijere u financijskoj industriji, okreće se poduzetništvu kako bi nastavila svoju ljubav prema kreativnim djelatnostima te nakon doškolovanja i daljnjeg rada u području digitalnog marketinga, 2018. godine pokreće vlastitu agenciju za web i marketing pod nazivom Essenta.

Rad agencije usmjerava na online i offline rješenja koja pomažu u izgradnji brenda, povećanju tržišne vidljivosti i rastu malih i srednjih tvrtki. Jedinstven pristup Essente temelji na kreativnosti koju donosi skupina profesionalaca i partnera specijaliziranih za web dizajn, vizualni dizajn, sadržaj, brendiranje i druge usluge. U poslovanju teži inovativnim konceptima uz konstantno učenje kako bi svojim radom pružila najbolje rješenje za svoje klijente.

Područja i ciljevi za koje se posebno zalaže svojim trudom i kontinuiranim doprinosom su žensko poduzetništvo i poduzetničko obrazovanje. Stalna je predavačica Male škole poduzetništva koju organizira Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Europskom poduzetničkom mrežom, a od ostalih istaknutijih predavanja su predavanja o digitalnom marketingu za Poslovni uzlet grada Pleternice u organizaciji Poslovnog dnevnika, Poslovno učilište Altius, Razvojnu Agenciju grada Velike Gorice, predavanje o društvenim mrežama za HGK i EEN, predavanje o online prodaji za Europski pokret Hrvatska, predavanje o online komunikaciji na Akademiji Poslovnog savjetnika i dr.

Osnivačica je projekta Digital Picnic Zagreb koji pokreće na temu digitalnog dijaloga u svakodnevnom poslovanju, posvećenog online praksi malih i srednjih poduzeća te freelancera, s ciljem da dobru hrvatsku, digitalno-marketinšku praksu što više približi drugima, kroz stvarne, uspješne primjere i tako s ostalim sudionicima doprinese rastu hrvatske poduzetničke scene.

Uz navedeno suosnivačica je projekta Mama Market, autorica brojnih pisanih članaka za razne medije te voditeljica stručnih panela i konferencija, gošća raznih tv i radio emisija…

Svoj profesionalni razvoj nastavlja sudjelovanjem na domaćim i inozemnim edukacijama, radionicama i konferencijama.