Class by Amika Centri – zdravstveno usmjereno vježbanje za fit tijelo – ponovno u formi

Ekskluzivan prostor Class by Amika centri omogućiti će vam da vježbate s profesionalnim trenerima koji se usmjeravaju na rješavanje zdravstvenih prepreka svojih klijenata u postizanju fit forme. Zdravstvene poteškoće s kojima se susrećete možete riješiti vježbanjem s profesionalnim osobljem koje će vam svojim stručnim vodstvom i savjetima pomoći da dođete do rezultata koje želite te da se ponovno osjećate dobro u svom tijelu.

Autor teksta: Ivana Radić

Što smo stariji naše tijelo se drugačije „ponaša“, i dok smo u dvadesetima mogle jesti bilo što i kretati se malo ili nimalo, a održavati željenu težinu tijekom godina naše tijelo se transformira. Neke od nas su u dvadesetima ili tridesetima postale majke i tu je nastupila veća promjena na tijelu. Ako uzmem svoj primjer, nakon što sam dobila kćerku vrlo brzo sam vratila istu težinu, ali se tijelo promijenilo, no bila sam zadovoljna i nisam se puno opterećivala s time.

ZDRAVLJE OKO 40TIH

Ipak, negdje nakon 38. počele su se događati neke druge promjene, sve je teže ostati fit, a u zadnjih 5 godina unatoč vježbanju i polaganju posebne pozornosti na zdravu ishranu dobila sam nekoliko kilograma viška kojih se nikako ne mogu riješiti. S obzirom da se oduvijek bavim nekim sportom odlučila sam pojačati treninge no, rezultat je izostao. Osim novih mišića koji se naziru nisam uspjela smanjiti masno tkivo no u ovom trenutku mi čak ni to nije važno jer se dogodilo nešto novo.


Naime, prelaskom s tri na četiri treninga tjedno počela su me nesnosno boljeti leđa, tetive istegnute prilikom trčanje, prije 3 godine, „bude se“ svako malo pri promjeni vremena ili nekom jačem treningu za noge ostavljajući osjećaj bola i bespomoćnosti. Sve što sam znala o ishrani kao da je isparilo, ali ustvari svi oni trikovi od prije više ne pale. Polagano, ali sigurno sam se počela vrtjeti u krugu bolova, treninga i pokušaja da se svedem na ono što sam si zamislila u glavi.

 

INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE U CLASS BY AMIKA CENTRI

Na Winter partyju Mreže žena u studenom 2019. sam dobila poklon bon za individualno savjetovanje u Class by Amika Centri u Smičiklasovoj 19. Razmišljala sam hoću li otići ili ne, bon je stajao na radom stolu u uredu i svaki dan me podsjećao da bih i ipak mogla nazvati Amiku, vlasnicu Class by Amika Centra no stajao je skoro do zadnjeg dana iskoristivosti. I onda sam odlučila da ipak odem.


Odmah moram napomenuti da vlasnicu nisam upoznala prije, a kako volim upoznavati druge ljude, posebno one koji doprinesu nečim radu naše udruge, jako sam se iznenadila kad sam ju upoznala. Vrlo jednostavna, osvježavajuće normalna i pristupačna žena.

Razgovarale smo otprilike sat vremena i ono što sam najprije primijetila je da se ona nijednom nije požalila kao poduzetnica na išta, niti na klijente, niti na suradnike niti na državu. Žena radi izvrstan posao i ima viziju kako njen posao može izgledati u budućnosti. Ne boji se budućnosti i prepreka jer su one sastavni dio poduzetništva.

BOGATO ISKUSTVO – ODSKOČNA DASKA ZA NEŠTO NOVO

Ako vam kažem da je nedavno proslavila 22 godine postojanja svoje tvrtke neki će reći, pa ona ima iskustva, lako njoj. Da, ima iskustva ali ima i viziju i realna očekivanja.
Amika centri postoje već 22 godine, ali Class by Amika Centri je ekskluzivni studio otvoren u rujnu 2019. i osmišljen je za sve one ljude koji žele vježbati, ali imaju određen problem vezan uz zdravlje. Usmjereni su na zdravstveno vježbanje i terapiju pokretom, prevenciju, očuvanje ili ponovno postizanje funkcionalnosti pokreta aktivacijom potencijala vlastitog tijela što predstavlja komplementarni pristup standardnim oblicima fizioterapije.

Individualni pristup svakoj osobi

Sebe uzimam za primjer jer sam idućih sat vremena provela u razgovoru s fizioterapeutom i kineziterapeutom. Poanta priče je da u nekim godinama, neki od nas, više ne mogu raditi ono što su radili prije, zbog raznoraznih situacija. Moja bolna leđa i istegnute tetive trebaju drugačiji tretman, a volim vježbati i veselim se teretani, no u tom slučaju mi treba program koji je prilagođen meni i mojim potrebama.

Upravo Class by Amika Centri nude prilagođen pristup svakome, individualni rad ili radu maloj grupi te fokus na ono što klijent može i želi. I nema neuspjeha ako se držite pravila i svojih mogućnosti.

U svakom slučaju, iskustvo za preporučiti.

Photo: Class by Amika centri.

https://class.hr