Nena Mrkonjić, dizajnerica interijera  svoju je karijeru gradila u poznatoj internacionalnoj kompaniji te ju zamijenila s novim osobnim izazovom – postala je poduzetnica!

Razgovarala: Ivana Radić

 

Nena, čime si se bavila u životu i čime se baviš sada?

Svoju karijeru započela sam kao profesionalni vizažist, a na to su me navele moje prijateljice. Već od samog početka rada, u jako kratkom roku, intenzivno sam radila na kampanjama, reklamama, promocijama i održavanju edukacija. Suradnja  s kompanijom L’Oreal Adria dodatno mi je dala vjetar u leđa za razvoj mog poduzetničkog duha.
Od početka svog profesionalnog rada, svoje znanje nesebično sam na radionicama i u školi šminkanja prenosila drugima.

Kreativnost prije svega

Kako je vrijeme prolazio, sve više sam se tražila u smjeru kreative, pa sam tako krenula na školovanja za dizajnera interijera. Imala sam tu privilegiju, što mi suprug suvlasnik firme koja se bavi gradnjom niskoenergetskih montažnih objekata – Domusplus, pa sam cijelo vrijeme bila indirektno prisutna u poslovima i osluškivala što se i kako radi u  građevinskom sektoru.

Koliko si zadovoljna svojim poduzetničkim pothvatom?

Trenutno radim na nekoliko projekata, koji zahtijevaju veliku odgovornost i urednost, a prije svega poštivanje rokova. Zahvaljujući navedenim iskustvima, imala sam priliku steći ono najbitnije, a to je ta iskrena predanost poslu, odgovornost i poštivanje konkurencije!

Uređenje interijera je velika strast!

U mom poslu ne uživam samo ja, već i moja djeca, koja sudjeluju u svakom mom projektu, kroz česte dobre i kvalitetne ideje. Posao dizajnera interijera je jako zahtjevan i odgovoran posao, ali i posao koji budi u meni strast za uvijek nečim novim, posebnijim, a opet pristupačnim za svakog mog klijenta. I u mom poslu, kao i u svim ostalima, postoje rizici, odricanja, ali ja sam trenutno jako zadovoljna sa svojim poduzetničkim pothvatom, jer to radim uistinu iz ljubavi, a još sretnija jer sam sve u životu stvorila svojim vlastitim rukama.

Raznolikost stilova i širina primjene

Da bi radili posao koji volimo, prije svega moramo imati ono nešto u sebi, a to je prije svega kreativnost.U mom poslu vrlo je bitan osjećaj za dizajn, toplinu, boje, kombinacije, strpljenje, ali i školovanje koje na kraju zaokružuje talent i rad u jednu cjelinu.

Moji projekti su zaista raznolikih stilova, od feng shui, bohemian, shabby chic, retro, rustikalni, suvremeni, a u zadnje vrijeme je sve prisutniji i skandinavski stil.

Usavršavanje i druženje

Često koristim prilike za školovanje, usavršavanje i stalno imam potrebu nadograđivanja. To je i razlog što sam krenula u Malu školu za poduzetnice, gdje sam upoznala potpuno nove profile žena iz različitih smjerova zanimanja, neke već stasale poduzetnice, neke od njih u početku svoje poduzetničke karijere, a i neke žene koje će to tek postati. U svima njima sam u kratkom roku stekla klijentice, prijateljice i žene poduzetnice koje svoje znanje u poduzetništvu vole podijeliti i drugima.

Planovi za budućnost?

Nerado radim neke planove ili ciljeve, jer mi to samo stvara opterećenje. Više sam vođena svojom vizijom gdje se nadam da ću steći nova poznanstva i nove klijente koji će zajedno sa nama dijeliti svoja znanja i iskustva sa svima .To je moja budućnost!

Nena Mrkonjić, dizajnerica interijera