Draguljice Lang – unikati s puno ljubavi

Razgovarali smo s Petrom Požegom, kreativkom koja se krije iza branda Draguljice Lang i koja je svoju kreativnost pretočila u divan posao.

Razgovarala: Ivana Radić

Petra upoznale smo se na Maloj školi poduzetništva za žene. Kakvo je bilo tvoje iskustvo škole?

Maloj školi poduzetništva treba dodijeliti nagradu. Pohvalnicu. Priznanje za ideju, trud i rad. Prijavila sam se iz čiste znatiželje. Nisam imala nikakva očekivanja. No, ostala sam ugodno iznenađena. Oduševljena. Moram odmah reći, stekla sam nove partnerice, suradnice na nekim poljima, čak i bliske prijateljice.  To mi je nekako najdraže. Povezala sam se sa predavačima i polaznicima. Među nama u grupi postojala je neka “vibra”. I drago mi je da je baš ta grupa iz mene izvukla sve najbolje. To je naravno radi prekrasnih žena. Iskreni pristup predavača je nešto sto ne viđa i ne dobiva svaki dan. Uspjela sam se otisnuti u vise sfere poduzetništva. I ova škola mi je upravo u tome pomogla.

Jesi li dobila neke uvide i savjete koji su ti bili korisni.

Dobila sam puno savjeta i informacija koje su mi pomogle u mom poslovanju. Najvažnije su mi bile informacije iz računovodstva i weba. Postoje neke male stvari koje su zapravo vrlo bitne, a predavači su me upozorili i usmjerili na pravi put.

Možeš li nam ukratko predstaviti svoj brand?

Draguljice Lang – LJUBAV. Kreativa u svim smjerovima. Brand koji je nastao iz ljubavi prema šivanju. Krenulo je sve od moje bake i njene Singer mašine.  Draguljica je glavni lik u cijeloj priči. Lutkica koja se provlači kao glavna glumica u svim mojim kreacijama. Ovisno o prigodi i događaju, tržištu, osluškujem i prilagođavam se kupcima i potrebama. Svaka ideja je ručno šivana. Utrošeni su sati, prekrojavanja, razvijanje ideja u više smjerova. Trenutno krećem sa izradom “Tihih knjiga”, didaktičkih igračka, zanimljivih za najmlađe. Memory –  imamo ga već neko vrijeme u ponudi, klinci ga obožavaju, jer je od raznih materijala.

Koliko si zadovoljna kako se stvari odvijaju vezano za tvoje proizvode?

Jako sam zadovoljna kojim su putem krenule Draguljice, iako na tržištu postoji već više od 4 godine. Osobni pristup u ovakvom poslovanju je najbitniji. Prilagođavam se svakome, koliko mi to moje mogućnosti dopuštaju. Svaka moja ideja, prema svakom kupcu ima poseban detalj. Trudim se da je upravo taj proizvod po nečemu unikatan.

Kako tržište reagira?

Po mom mišljenju, tržište u Hrvatskoj je za kreativce malo. Trebalo bi poraditi na prilagođavanju upravo nama malima. Mislim da imamo puno toga zanimljivog ponuditi. No, veseli me svaki pozitivan odgovor, veselje, oduševljenje, poseban utisak kojeg ostavljaju moji radovi.

Što misliš da bi poduzetnicama omogućilo da se hrabrije odluče za poduzetništvo i što misliš da je najvažnija stvar u poduzetništvu?

Biti svoj, uporan i vjerovati u sebe i to što radiš. Vrata će se otvoriti, jedna po jedna, samo treba biti uporan. I sve što radite iz srca i iz ljubavi biti će prepoznato.

Planovi za budućnost?

Planovi su već  u izradi u obliku novih božićnih ukrasa. Ludo, ali uvijek se trudim biti sezonu ispred.