Hijaluronska kiselina prirodni je glikozaminoglikan (polisaharid koji je važna sastavnica vezivnog tkiva). Tijelo ga sintetizira iz više izvora, poput hrane, dodataka i kozmetičkih pripravaka. Hijaluronska kiselina lako se distribuira kroz vezivno, neuralno i epitelno tkivo. Ona je jedna od glavnih sastavnica izvanstaničnog matriksa (tkivo koje pruža strukturalnu podršku stanicama). Ukratko, hijaluronska kiselina podupire mnoga važna tkiva, a ima i važnu ulogu za zglobove i kožu.

Hijaluronska kiselina doživjela je priličnu popularnost te je ključan sastojak u anit-age kremama i kremama za dubinsku hidrataciju kože. Hijaluronska kiselina pomaže koži da zadrži vlagu i da ostane duboko hidratizirana. Također, hijaluronska kiselina potiče regeneraciju stanica.

Zašto je hijaluronska kiselina tako popularna i što to ona radi?

Kada govorimo o hidrataciji, često razmišljamo o tome da pijemo više vode jer je koža prvo mjesto na kojem će se pokazati dehidracija. Međutim, svi znamo kakav izazov može biti piti pravu količinu vode, i sasvim iskreno, često to nije dovoljno. Osobito onda kada provodimo mnogo vremena na suncu, u prostorijama s niskim postotkom vlage te zimi u grijanim prostorijama. Dehidrirana koža samo će dodatno naglasiti sitne linije i bore na Vašem licu.

Primjena proizvoda za kućnu njegu koji sadrže hijaluronsku kiselinu može Vam pomoći da povećate količinu vode u Vašoj koži i pomognete joj da izgleda glatko, prozračno i zdravo.

 7 razloga zašto volimo hijaluronsku kiselinu:

  • trenutno poboljšava izgled i teksturu Vaše kože;
  • 1 gram hijaluronske kiseline može zadržati 1000 ml vode;
  • ublažava vidljive linije i bore;
  • poboljšava opći izgled kože, dajući joj plum up efekt;
  • svaka koža odlično je podnosi, lagane je teksture te ne opterećuje masnu kožu;
  • štiti kožu od UVB-zraka koje mogu uzrokovati pojavu mrlja i pjega;
  • može se koristiti u serumima, gel-maskama i kremama.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u našoj koži, ali s vremenom se, zbog procesa starenja, proizvodnja smanjuje. Dakle, nikad nije prerano da je počnemo koristiti!

 blog hijaluronska kiselina

ELEMIS Hydra-Boost  proizvodi savršen su način za uključivanje hijaluronske kiseline u Vašu svakodnevnu njegu kože. ELEMIS Hydra-Boost serum sadrži malu molekularnu masu hijaluronske kiseline koja prodire duboko u kožu. Hydra-Boost proizvodi ne sadrže samo hijaluronsku kiselinu za ublažavanje dehidracije kože već sadrže i aromatično esencijalno ulje mirte, bogate antioksidansima, te motar koji ima umirujuće i protuupalno djelovanje, a pomaže i nahraniti kožu te stabilizirati prirodnu barijeru kožne vlage. Ekstrakti sjemena tamarinda sadrže hijaluronsku kiselinu, što znači da su idealni za hidrataciju kože. Južnoafrička biljka Myrothamnus Flabellifolia, poznata je kao Biljka uskrsnuća, bogata je esterima kvininske kiseline te je vrlo moćan antioksidans u hidratiziranju dehidrirane kože. Lišće afričkog baobaba, poznata kao Drvo života, sadrži polisaharide koji pohranjuju vodu i stvaraju rezervoar kako bi drvo bilo posebno opremljeno za preživljavanje suše.

hijalurnoska kiselina - članak blogSastojci poput ekstrakta sjemenki drveta Nere podupiru kožnu hijaluronsku kiselinu, kao i Aquaporin 3 (drugi prirodni hidratator) koji pomaže pri transportiranju i stvaranju minirezervoara u koži. Zapravo, svi sastojci zajedno rade na stvaranju sustava navodnjavanja kože, osiguravajući ravnomjernu raspodjelu vode u koži i održavanje cjelodnevne hidratacije.

Osigurajte svojoj koži dodatnu vlagu i hidrataciju.

Klinički je dokazano da Hydra-Boost Serum povećava hidrataciju za 64%, a kada se Hydra-Boost Serum i Hydra Boost dnevna krema koriste zajedno, klinički je dokazano da povećavaju hidrataciju kože za nevjerojatnih 77%!

I dok spavate, Vaša je koža zauzeta obnovom i regeneracijom, pa zašto ne dodati Hydra-Nourish noćnu kremu u svoju rutinu, ili za jako suhu kožu Pro-Radiance Illuminating Flash Balm, Superfood Facial Oil odnosno Pro-Definition Facial Oil?

Sve članice MMPŽ ostvaruju 10 % popusta na sve tretmane u Ageness Beauty Institutu.

Imate li pitanje vezano uz ovu tematiku? Predlažemo da ga postavite na stranici Pitaj Sanju!

Autor: Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta, kozmetičarka po struci, wellness koordinatorica, edukatorica za učilište “Vimal” u segmentu wellness masaža, tretmana lica i tijela te standarda i protokola u wellnessu. Godinama posvećena učenju i usavršavanju različitih metoda, tehnika i protokola za tretmane i dijagnostiku lica i tijela.