IZ SLOVAČKE PERSPEKTIVE – PODUZETNIŠTVO I ZDRAV ŽIVOT U HRVATSKOJ

Viktoria je rođenja u Bratislavi, Slovakinja je, majka svoje male djece a u Zagreb se preselila prije 4 godine iz Praga jer je suprug dobio dobru poslovnu ponudu u Zagrebu. Studirala sam španjolski jezik i kulturu, uz studij i nakon njega sam radila za vodeći lanac odjeće u Bratislavi.

Razgovarala: Ivana Radić

Život me odveo svojim putevima pa sam upoznala svog partnera i zadnjih 5 godina sam posvetila majčinstvu, no uvijek sam željela raditi nešto sama pa sam krenula u poduzetničke vode, prošle godine. Otvorila sam prehrambeni centar za mršavljenje s Vitadu programom.

ZDRAV ŽIVOT – SRETAN ŽIVOT

Fokus mog poslovanja je naučiti moje klijente kako zdravo živjeti. Program po kojem radim napravljen je da bi klijentima pomogao da smanje tjelesnu težinu, ali osnova je promjena prehrambenih navika.

Vitadu program je porijeklom iz Slovačke. Kreatorica cijelog programa je Slovakinja Olga Grozdaničova. Radi se o smanjenju tjelesne težine na pametan i zdravi način.

Uz pomoć Vitadu proizvoda dolazi do pokretanja metabolizma kod osoba na dobar način  te se mršavi iz masnih stanica i visceralne masnoće. Tijekom programa klijenti paralelno uče osnove  za zdrave navike koje će pomoći u održavanju željene težine.

PODUZETNIŠTVO KAO ŽIVOTNI ODABIR

Oduvijek sam željela voditi svoje  poslovanje, te biti aktivna žena. Neočekivane situacije poput trudnoće, selidbe, ponovne (planirane) trudnoće su samo odgodile ono što sam planirala.

Pitanje poslovanja i realizacija sebe su mi bile najteže stvari nakon dolaska u Zagreb. Glavni razlog moga dolazaka u Hrvatsku je bila muževa poslovna ponuda. Prvotni plan je bio dolazak za dvije godine. Ponuda nam je bila interesantna jer je muž Ljubljane tako nam je to bila prilika biti bliže njegovoj obitelji. Zagreb -Bratislava i Bratislava – Prag su otprilike isto udaljene.

Ipak smo na kraju projekta odlučili ostati u Zagrebu. Naučila sam hrvatski jezik i zavoljela Zagreb.

S polaskom drugoga djeteta u vrtić uzela sam si vremena za odmor. Nije mi dugo trebalo da pronađem  način kako raditi i zaraditi, a pomoći ljudima da prihvate zdravi lifestyle. Meni je prehrana strast cijeli život pa mi odluka nije bila teška.

U Slovačkoj postoji već 10 Vitadu prehrambenih centra plus glavni koji vodi kreatorica programa.

U Zagrebu imamo 3 Vitadu prehrambena centra koja su vođena na drugačiji način, ali je koncept isti.

Što se tiče potpore malim poduzetnicima u Slovačkoj i brzine kojom se rješavaju procedure i pomoć, ona je puno efikasnija u Slovačkoj. Samo PDV u Slovačkoj je 19 % a u Hrvatskoj 25 %, direktorska plaća je puno manja, zahtjevi se rješavaju puno brže. U svakom slučaju lakše je biti poduzetnica u Slovačkoj ali ja ne odustajem, želim pronaći način kako uspjeti, a ne samo kritizirati.

U Hrvatskoj ima i ljepših stvari nego u Slovačkoj, nije svijet crno bijel.

U SLOVAČKOJ JE PUNO VAŽNIJE DOBRO IZGLEDATI NEGO U HRVATSKOJ

 

Iz moje perspektive, mršavljenje i fit izgled su općenito puno važniji Slovacima nego Hrvatima. Vitadu način mršavljenja je puno interesantniji i veća je potražnja za njim u Slovačkoj nego u Hrvatskoj. Proizvod je ne samo estetski nego djeluje dugotrajno i rezultati su odlični.

Klijenti su putovali iz cijele Slovačke u Bratislavu kako bi koristili program, pa se Vitadu proširio po cijeloj Slovačkoj. U Hrvatskoj je to proizvod koji nije domaći pa nema tu povezanost s većom populacijom iako djeluje jednako.

PORUKA ŽENAMA

Moja glavna poruka svim ženama je prihvatite sebe kakve jeste, a ako stvarno želite promijeniti svoj  izgled najprije razmislite o tome što želite postići. Jako je važno postaviti realne i zdrave ciljeve. Naučiti gledati hranu kao gorivo za tijelo umjesto nagrade ili strasti  ili ovisnosti.

To naravno ne znači da se zauvijek trebate odreći čaše vina ili finog sira.

Moja glavna motivacija za rad s Vitadu je došla, kada sam primijetila klijente  u Bratislavi i njihove promjene. Oni su uz savjetovanje dobili novo tijelo i zdravlje te samopouzdanije i sjaj u očima.

https://viktoriavitadu.com/about/