Izašao je 14. broj Žéniala

Drage žene,

najprije vam svima želim sretan Međunarodni Dan žena.

Ovaj broj posvetili smo svim snažnim ženama, znanima i neznanima koje su nas dovele do društva u kojem možemo slobodno birati raditi što želimo i ostvarivati se na svim poljima bez straha da negdje nećemo uspjeti.

Žene su danas zauzele mnoge vodeće pozicije u svijetu i vjerujem da će se taj trend nastaviti. No, za to sve trebamo podršku jedna druge, a ne uspoređivanje i nezadovoljstvo. U svijetu ima mjesta za svaku od nas jer smo sve jedinstvene baš takve kakve jesmo.

Poruka ovog Međunarodnog dana žena je da osvijestimo sebe i da podržavamo jedna drugu jer u svijetu u kojem se danas vode ratovi ubojitiji nego ikada prije potrebna je ženska energija i ženski pogled na kompleksne stvari. Posebno bih istaknula da su klimatske promjene i sve što smo radili Planeti do danas uzele svoj danak – sve se promijenilo, na gore.

Drage žene, ako ne zbog nas onda zbog onih koji ostaju, prvenstveno naše djece uključite se aktivnije u zelene aktivnosti jer ako ne bude Planete Zemlje nećemo imati gdje živjeti, a kamoli ostvarivati svoja prava. Uvijek postoji nada, ali mislim da je vrijeme na nama da otvorimo nove perspektive i svoju brigu oko svih aspekata života usmjerimo na zajedničke ciljeve!

Novi broj Ženiala čitajte ispod ili na našem ISSU profilu.

Još jednom sretan vam Dan žena sa željom da ostvarimo ravnopravniji, zeleniji i održiviji svijet.

S ljubavlju,

mr.sc. Ivana Radić, Predsjednica udruge