Maja Škiljaica – Kad radiš sa srcem, to se prepoznaje i osjeti

 

Grafički studio Kreativni kotačić osnovan je 2016. godine, a njegova vlasnica Maja Škiljaica već pune 3 godine izrađuje brojne proizvode po narudžbi: tu se mogu naći kalendari, plakati, bojanke i ostali inspiracijski proizvodi.

Bogato grafičko iskustvo omogućilo je Maji širenje poslovnih vidika i suradnju s brojnim malim obrtnicima. No, Majo, kako je sve počelo?

Tvrtka Kreativni kotačić je osnovana u 9. mjesecu 2016. godine, dok sam još paralelno radila stalni posao, kao opcija da za poslove koje sam odrađivala mogu izdati klijentima račune.

Ali kako to obično biva, posla sa strane je bilo sve više, vremena za 2 posla sve manje. U jednom trenutku prošlo proljeće sam prelomila i solo odlučila probati zaploviti poduzetničkim vodama.

Prošla je godina bila izazovna u mnogim stvarima, prvenstveno jer ljudi nisu znali za mene, a kao generalist nisam zapravo imala nešto specifično što bi bilo prepoznatljivo i to je bila godina istraživanja dok nisam došla do spoznaje da je brendiranje nešto u čemu sam jako dobra i u čemu se spaja više mojih talenata.

Danas surađujem s brojim malim obrtnicima i mikropoduzetnicima, posebno ženama kojima su potrebne usluge osmišljavanja vizualnog identiteta.

Maja Škiljaica - Međunarodna mreža poslovnih žena

Maja uspješno spaja posao i duhovnost; zapravo, jedno se nadovezuje na drugo

Kroz sve je tu naravno paralelno išao i neki duhovni razvoj pa se tako strast preko kreativnosti i umjetnosti spojila s onom drugom da pomognem ljudima. I zapravo radim intuitivni dizajn, “slušam” klijente ne samo što mi pričaju, koje su njihove želje, već kroz dizajn prenosim njihovu energiju i ljubav i strast za ono čime se bave. Zbog toga i imam uglavnom vrlo autentične klijente koji su u onome što rade posvećeni tome i rade to s ljubavlju kako što i ja to radim, tako da je to zapravo super spoj.

Koji ti je najveći poslovni izazov? Odnosno, imaš li neku svoju poslovnu misiju koja djeluje kao nit vodilja u tvom cjelokupnom poslovanju?

Misija mi je pomagati poduzetnicima početnicima da svoje poslovanje započnu na jedan kvalitetan način, što savjetima, što dizajnom, što podrškom nekoga tko je već na tom putu. A budući da imam prilično izražen ženski dizajn, uglavnom su mi klijentice žene poduzetnice i nekako se najbolje razumijemo jer smo zapravo u sličnoj situaciji.

No, kako si u svemu ovome odlučila postati članicom Međunarodne mreže žena? Što te potaknulo na taj korak?

Članicom Međunarodne mreže žena postala sam isto igrom slučaja, na poziv prijateljice da dođem na božićni party. Moram priznati da me toplina grupe žena koje se okupe da se druže baš ugodno iznenadila, a kako u svemu volim pratiti intuitivne znakove, tako je i nakon nekog vremena došao impuls da se priključim i službeno i drago mi je da sam okružena drugim poslovnim ženama gdje uvijek postoji međusobna podrška.

Imaš li neke savjete za sve one koje si potaknula na razmišljanje o sebi i svojim planovima za budućnost?

Smatram da je ljubav prema onome što radimo najvažnija, jer to daje tome što radimo onaj tajni začin koji publika prepozna i radi kojeg će odabrati baš vas u moru konkurencije. Kada radiš sa srcem, to se prepoznaje i osjeti. I to je ono što meni donosi nove klijente i dugoročne suradnje, poštivanje klijenata, iskrena želja da im dam najbolje moguće savjete kreirane posebno za njih, i naravno da dobiju divan dizajn koji će ih dostojanstveno predstavljati.