NAHRANITE I PRIPREMITE SVOJU KOŽU ZA ZIMU

Ovaj mjesec, pišemo o tome kako pripremiti i prilagoditi kožu za novu sezonu grijanja.

Vrijeme nije jedino što se mijenja iz sezone u sezonu. Potrebe naše kože se mijenjaju kako se izmjenjuju godišnja doba. UV svjetlo, stres, hormoni i ubrzani način života često uzrokuju usporavanja i disbalans u staničnoj energiji i komunikaciji. Rezultat je oslabljena stanična struktura kože što dovodi do disbalansa u metaboličkim procesima kože. Pri svakoj sezoni iz ormara vadimo drugačiju garderobu, na isti način bismo trebali mijenjati svoje kreme i preparate koje koristimo kod kuće. Također bi trebali provjeriti stanje kože kod kozmetičara. Potrebno je  riješiti zaostala oštećenja nastala izlaganjem kože suncu te pripremiti kožu za nadolazeće hladno, vjetrovito vrijeme, manje sunčeve svjetlosti i dehidrataciju  koju izaziva centralno grijanje.

U 6 KORAKA NAHRANITE I PRIPREMITE SVOJU KOŽU ZA ZIMU  KOD KUĆE 

Iako sam kozmetičar često sama redovite zbog posla, ne stignem otići na profesionalni tretman lica.  Ako ste kao i ja pa ne stignete svaki mjesec kod svoje kozmetičarke, donosim savjeta za njege lica koje i sama primjenjujem.

Nemojte preskakati piling

Iako je primamljivo izbjegavati piling u hladnijim mjesecima, prava istina je da joj je u tim zimskim mjesecima potrebno više hranjenja i hidratacije.

Kod svih vrsta i tipova kože potrebno je raditi piling, jer on smanjuje nakupljanje mrtvih stanica na površini kože. Piling kože omogućava vašoj koži da bolje diše te pomaže zadržati ten sjajnim i blistavim. Još jedna ključna korist pilinga je da proizvodi koje koristite nakon njega se lakše i bolje apsorbiraju u kožu.

Ja često za svoje lice, koristim proizvode koji sadrži enzime. Jedan od proizvoda je Papaya Enzyme piling koji sadrži prirodne voćne enzime koji otapaju mrtve stanice na površini kože. On ostavlja kožu savršeno pripremljenom za optimalnu apsorpciju seruma, ulja i krema.

Slojevito nanosite proizvode

Često kad idemo na skijanje znamo da je poanta u slojevitom oblačenju. Na zimovanju uskočimo u izolacijsku termalnu odjeću,  i tek tada znamo da smo sigurni od hipotermije. Na isti način možemo svojoj koži dati dodatnu zaštitu od hladnoće. Hladna klima utječe na vašu kožu te je ona izloženija i manje sposobna zaštititi se. To može dovesti do razvoja suhoće, osjetljivosti, perutanja, zatezanja pa čak i upale.

Tijekom zimskih mjeseci mudro je uvesti dodatni sloj uz vašu dnevnu hidratantnu kremu kako bi se koža prilagodila vanjskim izazovima. Za dubinsku hidrataciju i vidljive rezultate, odlučite se za duboko hidratantni serum. Potražite formule koje sadrže Hijaluronsku kiselinu, kao na primjer  Hydra-Boost Serum. On ima sposobnost zadržati  do 100 puta veću težinu u vodi, “zaključavajući” vlagu unutar stanica tijekom cijelog dana. Svakako se pobrinite da na nakon toga stavite kvalitetnu zaštitnu kremu s SPF – om. Ključ je u zadržavanju hidratacije koju smo nanijeli serumom.

Upoznajte različite teksture

Iako je možda primamljivo posegnuti za težim masnijim kremama tijekom zimskih mjeseci, to nije nužno uvijek najbolje rješenje za vašu kožu. Budući da su hidratantne kreme  bogate ovlaživačima, ne morate ju nužno mijenjati tijekom promjena godišnjih doba.  Moj savjet je da promijenite ono što koristite ispod vaše hidratantne kreme. Ja često dodam neko ulje ili serum. Teže, masnije hidratantne kreme  možda neće uopće odgovarati vašoj koži. Zapamtite, što je tekstura  kreme gušća, to je njena penetracija teža te ona više „sjedi“ na vašoj koži, umjesto da se upije i odradi posao za koji je namijenjena.

Koristite ulja

Ako još niste upotpunili svoju njegu kože dodajući ulje u svoju kućnu rutinu njege, zima je savršeno vrijeme za to. Tijekom zimskih mjeseci važno je prebaciti se na proizvode na bazi ulja jer se tijelo bori i prilagođava ekstremnim temperaturnim promjenama.

Ulje za lice je kao dodatno dubinsko hranjenje, što je često od vitalne važnosti kada se stalno krećemo između hladnoće i pregrijanog suhog zraka uzrokovanog centralnim grijanjem. Nanesite kremu bogatu antioksidantima nakon nanošenja ulja. Moj apsolutni favorit je  Cellular Recovery kapsule ili Super food ulje za kožu oba su fantastična i mogu se koristiti kod svih tipova koža čak i masne.

Dodajte masku

Mnogi moji klijenti primjećuju povećanu suhoću zimi, tako da bi hidratacija treba biti osnovni fokus vaših kućnih tretmana. Moj apsolutni favorit je  Exotic Cream Moisturizing Mask. Ona sadrži umirujući ekstrakt meda uz duboko hidratantne ekstrakte naranče i Bergamota s koji se besprijekorno hidratiziraju sva područja kojima je potrebna vlaga. Za one koji imaju nešto masniju kožu s proširenim porama, iskušajte Peptide⁴ Thousand Flower Masku.

Posjetite kozmetičara u kozmetičkom salonu

“Kako se godišnja doba mijenjaju, najbolje što možete napraviti je otići na profesionalni tretman lica, jer se naša koža mijenja kako na dnevnoj bazi tako i sezonski. Profesionalni tretmani lica su osobito dobri jer su formulirani za specifične probleme koje koža prolazi s tim sezonskim promjenama godišnjih doba.”

 

Kako izgleda profesionalni tretman i odlazak kod kozmetičara ?

 

  1. Svaki tretman lica započinje s konzultacijama. Analiza kože lica omogućuje vašem terapeutu i vama pravi uvid u to koja područja vaše kože trebaju obnovu i regeneraciju.
  2. Nakon toga, terapeut će vam predložiti određeni tretman lica.
  3. U srcu svakog tretman lica je dobra dijagnostika stanja kože, kad terapeut precizno odredi problem i s vama odredi prioritete koje želite riješiti zasigurno rezultat neće izostati.
  4. Ako kombiniramo manualne metode u kombinaciji s aparativnim rezultati često dolaze brže je moć manualne metode pripremaju i omekšavaju kožu. Kombinirajući različite tehnologije kozmetički aparati vašoj koži osiguravaju da učinkovitije primi sve aktivne tvari koje kozmetičar koristi i nanosi na kožu tijekom tretmana. Kombinacija snažnih aktivnih sastojaka s aparativnim ili manualnim metodama osiguravaju rezultate. Tako odabrani tretman će zasigurno riješiti probleme koje je kozmetičar uočio u prvom koraku, a takav pristup zasigurno daje učinkovite i personalizirane rezultate.
  5. Kada je tretman lica napravljen, terapeut bi trebao preporučiti program za njegu kože kod kuće koji će vam maksimalizirati rezultate i odvesti vas u novu sezonu. Preporučujem da rezervirate tretman lica barem jednom mjesečno kako biste nastavili s prirodnim procesima obnove vaše kože.

 

Imate li pitanje vezano uz ovu temu? Predlažemo da ga postavite na stranici Pitaj Sanju!

Autor: Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta, kozmetičarka po struci, wellness-koordinatorica. Godinama posvećena učenju i usavršavanju različitih metoda, tehnika i protokola za tretmane i dijagnostiku lica i tijela.

http://www.ageness.com.hr