Nizale smo uspjehe u radu udruge unatoč svemu!

 

2021. bila je još jedna godina obilježena pandemijom i njenim posljedicama, te je svojom težinom vjerno pratila prethodnu 2020. godinu. Ekonomska i politička previranja u Hrvatskoj i svijetu nisu doprinijela promjeni tog statusa, no promjena nikad ne dolazi sama od sebe. Upravo zato smo se kroz udrugu Međunarodna mreža poslovmih žena  trudili više no ikad potaknuti pozitivne promjene i trendove, ali i aktivno raditi na osnaživanju žena i ženskoga poduzetništva.

 

Našim smo edukacijskim programima, eventima, knjigom, časopisom i ostalim poticale prijeko potreban dijalog vezano za aktualne teme u poduzetništvu te poslovanju općenito. Niže je kratak presjek ključnih, uspješno provedenih aktivnosti udruge u 2021. godini Mala škola poduzetništva za žene.

Ove godine smo održale 2 online ciklusa Male škole poduzetništva za žene – proljetni i jesenski, u dva modula – Osnovni i Napredni, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Europskom poduzetničkom mrežom Hrvatske.

Kroz našu „Malu školu“ dosad je prošlo preko 500 poduzetnica koje su imale prilike naučiti sve što im treba za pokretanje i razvoj poduzeća. U ovim ciklusima žene su imale prilike saznati sve o pokretanju poduzeća ili obrta, prodaji, marketingu, računovodstvu, digitalnom poslovanju, bontonu, poslovnoj korespondenciji, izgradnji vlastitog branda, društvenim mrežama itd.

Poduzetništvo je IN

U suradnji sa Županijskom komorom Otočac i ove godine smo održale dva ciklusa, predavanja za žene u Otočcu i šire. Prvi ciklus je održan u proljeće 2021. uživo, dok smo drugi, u jesen, održale online. Teme su se odnosile na radionice javnoga nastupa, radionice osvještavanja talenata pomoću Points of you alata, Google oglašavanje, optimizaciju internet stranica itd.

 

Konferencija Mentalna vitalnost poslovnih žena i poduzetnica

On-line konferenciju Međunarodne mreže poslovnih žena u suorganizaciji s Europskim domom Zagreb posvetili smo smanjenju rizika i povećanju dobrobiti s
kojima se žene suočavaju na osobnoj i profesionalnoj razini u vrijeme COVID-19 pandemije. Konferencija je održana 15.4.2021. online.

Konferencija Liderstvo u globalnom kaosu

Ovogodišnju konferenciju pod nazivom „Liderstvo u globalnom kaosu“ organizirala je Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, Europskim domom i Europskim pokretom. Konferencija se održala uživo s live prijenosom 10.11.2021.

Konferencija je bila posvećena lidericama i liderima, a zaključak je da lideri budućnosti moraju raditi na svojim komunikacijskim vještinama, prilagoditi svoj stil
komunikacije različitim generacijama, naučiti upravljati promjenama, stvarati otpornost, razvijati empatičnost i suosjećajnost prema ljudima koje vode i na koje žele utjecati.

 

Udruga je u okviru svog Odbora za edukacije koji vodi Gordana Matković, vlasnica i direktorica tvrtke Educamix Centra za razvoj ljudskih potencijala, pokrenula seriju inspirativnih razgovora pod nazivom TOP TALK EVENTS: Staying on TOP of important TOPics!

U 2021. održano je nekoliko Top talks evenata-  online događaja od kojih izdvajamo:

  • Međunarodno online događanje uoči Majčinog dana U organizaciji Međunarodne mreže poslovnih žena i Europskog doma Zagreb održano je online događanje uoči Majčinog dana na temu Majke – Poduzetnice u globalnom društvu: Jedan od najvažnijih dijaloga današnjice. Panelistice iz Venezuele, Ukrajine, Latvije, Južne Koreje i Hrvatske ispričale su nam o tome kako se gleda na ulogu majki i majki poduzetnica u njihovim državama te kako se kod njih obilježava Majčin dan.
  • Panel za Dan žena: Žene koje mijenjaju svijet- utjecaj žena u društvu!U suradnji s Europskim domom u Zagrebu i Europskim pokretom Hrvatska pripremili smo webinar na temu: Žene koje mijenjaju svijet- utjecaj žena u društvu

 

Uoči Međunarodnog dana žena održali smo otvoreni razgovor o unapređenju položaja žena, borbi za ravnopravnost, dostojanstvu žene u društvu, zaposlenosti i roditeljstvu.

Uspjeh svake zajednice uvelike je mjerljiv upravo kroz uključenost i ravnopravnost žena u svim njezinim aspektima. Žene nikad nisu imale veći utjecaj na svijet, ozbiljno su preuzele vodstvo diljem svijeta. Njihove uloge redefiniraju ulogu žene i jačanje mlađih generacija žena koje će tek preuzeti vodstvo.

Tijekom 2021. održan je i velik broj drugih radionica, online druženja, webinara i događaja koje su kreirale članice za članice Mreže žena.

 

 

Sudjelovali smo na događajima naših partnera poput konferencije Žena i točka u Otočcu, naša predsjednica Ivana Radić gostovala je u emisiji Željka Karduma “Druga strana”, na Z1 TV, Novom radiju Đakovo itd.

Također, Udruga je održala, sad već tradicionalna Summer party i Winter Ball druženja za članice i gošće.

 

Summer party Međunarodna mreža poslovnih zena mrezazena.com

 

 

 

 

Družile smo se u Hribu u Gorskom kotaru.

Udruga Međunarodna mreža poslovnih žena u 2021. izdala je i svoju prvu knjigu Liderstvo u globalnom kaosu, autorice Ivane Radić koju možete kupiti po cijeni od 99,00 kn za tiskano izdanje i 59,90 za online izdanje.

Sve naše događaje možete pratiti putem  FB stranice Međunarodna mreža poslovnih žena i Instagrama: mrezazena

Foto: Mreža žena