Novi ženski val – Ivana Radić: Žene oslobodite se i upustite u vlastiti biznis

 

Rastući broj istraživanja u posljednjih nekoliko godina pokazuje da je prijelaz u poduzetnice za mnoge žene čin društvene emancipacije.

OSNIVANJE PODUZEĆA IZ NUŽDE

– Žene su u posljednjih desetak godina odlučile osnovati poduzeća uglavnom iz potrebe, tj. nužde, ili su odlučile okušati se u nečem drugom jer u poduzećima u kojima su radile više nisu imale motiva ni mogućnosti napredovanja – pojašnjava Ivana Radić, začetnica Međunarodne mreže poslovnih žena.

Ista situacija, nastavlja, postaje još delikatnija za žene iznad četrdesete, koje se nakon svoje uspješne korporativne karijere nađu nezaposlene. Bez obzira na njihovo obrazovanje i iskustvo, malim i srednjim poslodavcima skupa su investicija, a velikih tvrtki koje bi im ponudile slične pozicije nema dovoljno za broj kvalificiranih žena u Hrvatskoj.

NEMA PREPREKA

– Svaka žena koja nešto odluči, to i ostvari – zaključuje za kraj Ivana Radić te poručuje ženama da se oslobode i upuste u svoj biznis – da govore o novcu, da ne podcjenjuju sebe ni svoje ideje te da se svaki dan bore uzdignute glave.

Cijeli članak pročitajte na:https://www.jutarnji.hr/Promo/novi-zenski-val/8740658/