Održana Mala škola poduzetništva za žene u Osijeku

U Osijeku je 11. i 12.lipnja 2019.godine održana Mala škola poduzetništva za žene u organizaciji Međunarodne mreže poslovnih žena, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek i TIKA- Turske agencije za kooperaciju i suradnju. Škola je okupila 90ak sadašnjih i budućih poduzetnica.

SURADNJA S TIKA – turskom agencijom za koordinaciju i suradnju

Ovim projektom smo započeli suradnju s turskom agencijom Tika koja kroz 61 ured djeluje u cijelom svijetu s ciljem širenja suradnje tih zemalja s Turskom, a želja je razvojnim projektima nadvladati poteškoće koje, na primjer, imaju osobe s invaliditetom a potpora su i ženskom poduzetništvu. Potporu ovoj edukaciji dali su s namjerom potpore da se neke ideja pretvore u poduzetničke priče.

Mala škola poduzetništva okupila je 90ak poduzetnica koje ili se tek odlučuju osnovati svoje tvrtke ili ih već imaju, ali se žele informirati i naučiti nova znanja i vještine u kreiranju vlastitog poduzeća.

POTPORA HGK – NEZAOBILAZNA

Sjajnu potporu dobili smo od Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek u pripremi i organizaciji ovog dvodnevnog događaja. HGK se pokazala kao jedna nezaobilazna institucija koja radi na promicanju ženskog poduzetništva te podupire ovakve projekte.

TEME PREDAVANJA

Otkuda krenuti, kako predstaviti sebe i svoje poduzeće na internetu, marketing i odnosi s javnošću, utjecaj društvenih mreža, po čemu se razlikujete od drugih na tržištu- neke su od tema o kojima su govorile predavačice Ivana Radić (poduzetnica i predsjednica udruge Međunarodna mreža poslovnih žena i poduzetnica) i Vesna Odobaša (poduzetnica, specijalist digitalnog marketinga).

Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena – Marketing, PR, prodaja, utjecaj društvenih mreža, osobni branding.

 

PANEL DISKUSIJA

Mala škola poduzetništva za žene završila je  panel diskusijom uz sudjelovanje gošća poduzetnica: Zemine Šabanović iz Gunje kojoj je TIKA donirala plastenik u kojem uzgaja povrće za prodaju nakon poplave u Gunji, Mare Majstorović, NLP trenera i vlasnice portala http://samopozitivno.com, Vesne Ljubičić, stručnjakinje za EU fondove i članice #mrezazena , te Mirjane Rutko, gradske vijećnice grada Vukovara, ginekologinje i poduzetnice.

 

Panelistice su pričale o svojim uspjesima i neuspjesima te načinima kako su ustrajnošću, strašću koju imaju za svoj posao prešle preko svih prepreka te poručile ženama da nema granica i da moramo biti uporne, dosljedne i hrabre te je sve moguće.

Neke od medijskih objava možete pogledati ovdje:

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=78285

https://poduzetnik.biz/najave/mala-skola-poduzetnistva-za-zene/

https://novi-radio.hr/mala-skola-poduzetnistva-za-zene/

http://www.osijek-online.com/media-index/vijest329486.htm

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.aspx?id=401940

https://radio.hrt.hr/radio-osijek/clanak/u-osijeku-dvodnevna-mala-skola-za-poduzetnice/200783/

https://poduzetnik.biz/najave/mala-skola-poduzetnistva-za-zene/

https://360hr.news/vijesti/financije-business/video-osijek-zene-u-poduzetnistvu-priliku-imaju-u-digitalnom-marketingu