Održana Mala škola poduzetništva za žene u Poreču

 

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u četvrtak i petak, 20. i 21. listopada 2022. godine u Domu obrtnika Poreč održana je Mala škola poduzetništva za žene u organizaciji Grada Poreča-Parenzo i udruženja International Women´s Business Network iz Zagreba. Mala škola poduzetništva za žene namijenjena je ženama koje tek žele otvoriti svoje poduzeće, onima koje su krenule u poduzetništvo, ali i onima koje imaju svoje tvrtke.

Dvodnevna edukacija usmjerila se  na sve poduzetnice koje se žele obučiti za upravljanje poduzećem i naučiti nove alate za uspješan posao.  Edukaciju su vodile Ivana Radić i Ivana Fakin, poduzetnice koje su u poduzetništvu već duži niz godina pa iz svog iskustva mogu odgovarati na pitanja i dati odgovore isplati li se upuštati u poduzetništvo i zašto? Ujedno su i članice Međunarodne mreže poslovnih žena te aktivno rade na osnaživanju i promicanju ženskog poduzetništva.

Predavačice su izložile teme vezane uz marketing i utjecaj društvenih mreža, poslovnu komunikaciju i pravila bontona u pismenoj komunikaciji i komunikaciji putem interneta, digitalni marketing i pokretanje online biznisa.

Ovo je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2022. koju već petu godinu organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva.

U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, udruge i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Foto:arhiva Mreže žena