On-line konferencija Međunarodne mreže poslovnih žena u suorganizaciji s Europskim domom Zagreb

Konferencija - Mentalna vitalnost poslovnih zena i poduzetnica

Ovogodišnju konferenciju posvetili smo Mentalnoj vitalnosti poslovnih žena i  poduzetnica te ovom konferencijom želimo aktualizirati rizike i dobrobiti s kojima se žene suočavaju na osobnoj i profesionalnoj razini.

Posljedice na mentalno zdravlje u situacijama izvanrednih zdravstvenih okolnosti kao što je ova pandemija COVID-19 osjećaju se svugdje u svijetu.

Sigurnost, optimizam, samopoštovanje, prihvaćanje sebe i drugih, vjera u ono što radimo , pronalaženje zadovoljstva u aktivnostima koje biramo, kapacitet za suočavanje sa lijepim i manje lijepim događajima u životu  dio su naše mentalne snage i odraz mentalnog zdravlja.

Mentalna snaga pojedinca prepoznaje se i u posustajanju, nezadovoljstvu, pesimizmu, pogrešnim izborima za sebe i okolinu, nemogućnošću nošenja s teškim situacijama i životnim događajima, niskom samopoštovanju, depresiji i drugim simptomima. Stoga se danas zna da je mentalno zdravlje dio našeg općeg zdravlja te da predstavlja iznimno važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca, ali i za odnose u obitelji i društvu.

Opće zdravlje, a tako i mentalno zdravlje preduvjet je i temeljna odrednica kvalitete života i produktivnosti.

Žene poduzetnice i sve poslovne žene u novonastalim uvjetima suočavaju se s dodatnim pritiscima (nesigurnost i neizvjesnost poslovanja, briga o obitelji u uvjetima rada od kuće, nemogućnost širenja i održavanja svog poslovanja…) koji dovode do dodatnog stresa i disbalansa mentalnog i fizičkog stanja.

Smatramo ovu temu izrazito važnom, o njoj je potrebno govoriti jasno i glasno i međusobno razmjenjivati znanja i iskustva koja nam mogu pomoći da razvijemo mentalnu fleksibilnost i sačuvati svoje mentalno i fizičko zdravlje.

Pridružite nam se i osigurajte svoje mjesto prijavom na mail: mreza@mrezazena.com.

PREGLEDAJ PROGRAM