Personalizacija usluge u turizmu – koliko je važna?

 

Piše: Sara Kocijan

Kako biste ostavili snažan dojam na gosta važno je da stvorite jedinstvena iskustva već prije njegova dolaska, tijekom boravka u vašem objektu kao i prilikom odlaska. Veliku važnost ima personalizacija usluga u turizmu jer gost želi vrhunsko iskustvo s poboljšanim uslugama.

 

Komunikacija prije dolaska

Upoznavanje gostiju prije dolaska korisno je na mnogo načina. Razumijevanje razloga njihovog putovanja, ljudi s kojima putuju, omogućit će vam davanje boljih i prilagođenijih preporuka i savjeta. Gostima je brz odgovor iznimno važan, a njime povećavate šanse da gost odabere baš vaš objekt za svoj odmor. Obratite se gostu na način koji se on obratio vama, ukoliko koristi službeni jezik i vi tako odgovorite, ukoliko je jezik opušten neka takav bude i vaš odgovor.

 

Dobrodošlica

Prvi dojam je uvijek važan stoga srdačno dočekajte vaše goste, neka se osjećaju dobrodošli. Iako je Covid uvelike promijenio način na koji dočekujemo naše goste, potrudite se da sve bude spremno prije njihova dolaska, pojednostavite postupak prijave, neka ih u smještaju dočeka personalizirana dobrodošlica. To je ono što će uvijek pamtiti.

Odaziv i dostupnost domaćina

Ništa nije neugodnije za vaše goste nego što ste im nedostupni tijekom boravka u vašem objektu. Budite dostupni; gostima je važno znati da mogu stupiti u kontakt s vama ako im nešto zatreba.

Ponudite informacije o lokalnom području i preporuke

Gosti koji odsjednu u vašem objektu htjeti će istražiti lokalnu kulturu, kuhinju te steći iskustva u okolici. Kao stručnjak u vašem lokalnom području, pružite im informacije o aktivnostima, prirodnim ljepotama, zanimljivostima, trgovinama, restoranima te barovima u okolici. Ovo je također dobar način za stjecanje pozitivnih kritika i jačanje odnosa s gostima.

 

 

 

 

Neka vaši gosti iskuse vaš brand

Kada je gost u vašem objektu, imate priliku promovirati svoj smještaj, njegove posebnosti i sve dodatne usluge koje nudite. Ako za svoj objekt stvorite jedinstveni identitet, to će vas izdvojiti od konkurencije. Potaknite goste da vam ostave recenzije, neka se prijave na vašu newsletter listu kako bi ostali u kontaktu i pratili vaše ponude i događanja.

 

——————–

Želite povećati popunjenost svojih apartmana?

Stvoriti brand i povećati broj direktnih rezervacija?

Kontaktirajte me:

aria-turizam.hr

Moje ime je Sara Kocijan, pružam podršku iznajmljivačima i poduzetnicima
u turizmu u svakodnevnom poslovanju.