Predstavljen ŽÉNIAL – prvi digitalni poslovni časopis za poslovne žene i poduzetnice

Ženial naslovnica prvi broj mrezazena.com

Drage čitateljice i dragi čitatelji,

ova godina nam je svima bila izazovna i neizvjesna, nevjerojatna jer nikad ovakvo nešto ne bismo mogli niti zamisliti. U ovakvoj situaciji bez druženja, konferencija, susreta i događanja mi u Međunarodnoj mreži poslovnih žena željeli smo zadržati fokus na onom pozitivnom te smo odlučili pokrenuti digitalni časopis kojim ćemo vas informirati, inspirirati i reklamirati.

Zašto hrvatski časopis za poslovne žene i poduzetnice? Mi smo žene odavno pokazale koliko možemo ravnopravno igrati na poslovnom polju i cilj ovog časopisa je upravo to – predstaviti sve žénijalne žene i njihova postignuća! Uzele smo stoga jednu divnu, pozitivnu riječ muškog roda i ovladale njome dodavši joj jedno veliko Ž, za sve nas poslovne žene i poduzetnice koje svakodnevno pomičemo granice.

Ideja se rodila sasvim slučajno u razgovoru Ivane Fakin i moje malenkosti. Dugo smo tražile ime za prvi hrvatski časopis za poduzetnice i poslovne žene, i nije nam bilo lako. Od silnih imena nijedno nije odgovaralo, a onda se Ivana dosjetila, Žénial (franc., genijalno, super, odlično). Meni je zvučalo žénijalno!

Koliko puta žene umanjuju vrijednost onoga što rade jer im je neugodno pohvaliti se nečim? Koliko puta nam je samopromocija nešto negativno i nepoželjno? Rekla bih puno puta. Sigurna sam da ima jako puno žena koje su ponosne na stvari koje rade, bez obzira govorimo li i poslu ili nečem osobnom, ali kada to treba predstaviti svijetu onda se izmaknu i stanu u zadnji red jer se boje kako će to drugi doživjeti ili što će reći. Vrlo često o tome što rade, žene nemaju neko visoko mišljenje, a rade izuzetne stvari.

Vrijeme je da to sve pokažemo i da se predstavimo onakvima kakve smo; snažne, odlučne, inovativne, ukratko – vrijedne medijskog prostora.

Upravo zato vas pozivam da nam se pridružite u još jednoj sjajnoj priči promocije žena kroz prvi digitalni poslovni časopis za poslovne žene i poduzetnice – Žénial.

Ivana Radić

Predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena

PREGLEDAJ ČASOPIS