Rada Krivokapić Radonjić – Svjetski modni dizajner godine 2022/23!

 

Rada Krivokapić Radonjić, modna kreatorica i stilistkinja, proglašena je najboljim svjetskim modnim dizajnerom za 2022/23. godinu u konkurenciji svih država svijeta. Nagradu dodjeljuje Corporate LiveWire, čija je sjedište u Londonu, već godinama unatrag.

 

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se svake dvije godine, a svečano se uručuje u Londonu, Bristolu, Oxfordshireu, Birminghamu, Yorkshireu, Manchesteru u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Walesu u Europi, zemljama Istočne obale Sjedinjenih Američkih Država, Tajlandu i Dubaiju u Aziji. Vijest o nagradi objavljena je 31.7.2023. u Londonu, Velika Britanija.

“U veljači ove godine primila sam obavijest o nominaciji za prestižnu nagradu u kategoriji ‘Fashion Designer Of The Year’ od organizacije Corporate LiveWire koja posluje na globalnoj razini. Obavijest mi je stigla putem elektroničke pošte, jer predstavnici organizacije nisu mogli stupiti u kontakt sa mnom telefonskim putem. Vijest je objavljena u Londonu, Velika Britanija, 31. srpnja 2023., a nagrada se dodjeljuje svake druge godine.

Iz opravdanih privatnih razloga i ranije preuzetih poslovnih obaveza, neću moći osobno prisustvovati svečanosti dodjele nagrade, no zbog razumijevanja organizacije, nagrada će mi biti svakako dodijeljena. Ova nagrada predstavlja izuzetnu čast i nešto najviše što se može postići u ovom zanimanju. Osobno ne poznajem članove Komisije za dodjelu nagrada, no njihove kriterije sam ispunila i po osnovi toga sam bila nominirana i odabrana.

Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu dodjeljuje ovu nagradu već dugi niz godina. Za mene, ova nagrada predstavlja poticaj i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove,” izjavila je Rada Krivokapić Radonjić, dobitnica ove prestižne nagrade.

 

Ekološka i društvena osviještenost

“Suci su posebno impresionirani Radinim fokusom na klasične dizajne koji laskaju njezinim klijentima i slave modu, te izražajem koji ona donosi. Kao društveno i ekološki osviještena modna dizajnerica i stilistica, Rada je na čelu industrije, istovremeno usvajajući prihvaćene modne procese i stvarajući nove dizajne kako bi pomogla u odgovornijem putu naprijed.

Put koji je odabrala pokazuje nezaboravan stil i vrednovanje zaštite ljudi i planeta. Rada je u stanju ostvariti sve to, poštujući svoju inherentnu kreativnost i prepoznatljiv izraz koji čini dio njenih modnih brendova,” navodi se u tekstu časopisa.

Rada Krivokapić Radonjić na naslovnici 11.broja Ženiala

Među kriterijima za ovu prestižnu nagradu nalaze se inovativnost, doprinos kulturi, održivi dizajn, stil, dosljednost i kvaliteta.

Rada Krivokapić Radonjić je stilistica i modna dizajnerica iz Crne Gore, najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom “Kovilm.”

Njeni redizajnirani kravate i leptir mašne stekli su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja “Zentions.”

Njeni dizajni izrađeni su korištenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najviše kvalitete, s posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorica i stilistica završila je stručnu praksu kod Georgia Armanija i nastavila raditi na televiziji kao savjetnica za stil. Njene modne revije emitiraju se uživo na televiziji.

Foto: Rada Krivokapić Radonjić