Sedma godina uspješnih žena na jednom mjestu! Pogledajte program Konferencije Žene i točka u Otočcu

 

Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu “Žene i točka” tradicionalno se održava i ove godine u organizaciji HGK Županijske komore Otočac. Uspješne poduzetnice iz Hrvatske i zemalja u susjedstvu – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije, okupit će se 2. prosinca, s početkom u 10 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu kako bi razmijenile iskustva i znanja te stvorile partnerstva.

Konferencija promiče uspješnost žena u poduzetništvu, uz primjere dobre prakse iz Hrvatske i zemalja u regiji te razmjenu iskustava i znanja s aktualnim temama uz panel-raspravu i izvrsne predavače.

Međunarodni karakter konferencije pridonosi ciljevima povezivanja poduzetnica na međunarodnoj razini, čime se potiče gospodarska suradnja sa zemljama u okruženju.

Cilj ovog događaja jest istaknuti poziciju žena u poduzetništvu, prikazati njihov doprinos i ideje te ojačati umrežavanje i osnažiti žene na samozapošljavanje. Bitno je naglasiti uspjehe i iskoristiti ih kao motivaciju kako bi poduzetnice ostvarile razvoj međunarodnih ideja i poduzetničkih projekata neovisno o vjerskoj, nacionalnoj ili etičkoj pripadnosti.

Ovom konferencijom gradi se nacionalna i međunarodna poduzetnička mreža i promiče žensko poduzetništvo u javnom i privatnom sektoru.

TRI RADNA PANELA I VEČERNJI NETWORKING

Kroz 3 panel rasprave, 15 uspješnih, poslovnih i ambicioznih žena podijelit će svoja iskustva. Konferenciju će otvoriti Marina Rožić, Glavna tajnica HGK.

Prvi od panela jest “Transformacija posla u karijeru”. Karijera u poduzetništvu je dinamična kategorija i odnosi se na sve što čovjek radi, a ne samo na posao i na zanimanje. Ona obuhvaća i obrazovanje, uloge u obitelji i sve aktivnosti kojima se pojedinac bavi u slobodno vrijeme.

Koje su osnovne razlike između karijere i posla? Odgovor na to pitanje dat će vam pet vrhunskih panelistica: Gordana Nikolić, Tina Tödtling, Slavica Grkeš, Elizabeta Božičević i Zorana Ivić.

Drugi panel nosi naziv “Digitalna transformacija ženskog biznisa – navigacija novim poslovnim poljima”. Uvod u panel napravit će Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalni razvoj HGK.

Predviđanja govore da će se u idućih dvadesetak godina poslovno okruženje iz temelja izmijeniti. Koje su najveće prepreke provođenja izmjena poslovnog okruženja? Detaljan odgovor na ovo pitanje dati će vam pet stručnjakinja: Araksi Mikaelijan, Gordana Soldo, Ivana Bošković, Jelena Milojković i Tanja Fric.

Treći panel jest “Usuditi se i ne oklijevati – formula uspjeha održivog poslovanja”. Uvod u panel napravit će Slavica Miličić, osnivačica tvrtke Održivo društvo iz Gračaca. Tvrtke se svakodnevno susreću s izazovima da svoje poslovanje što više usmjere prema održivom razvoju. Briga za okoliš i zdravlje ljudi nikada nije bila toliko visoko na listi prioriteta tvrtki i društva kao sada.

Jesmo li zaista društveno odgovorni i održivi ili samo želimo da nas drugi takvima vide? Više o ovoj temi reći će vam: Antonela Brajković Cesar, Antonija Milković, Zilha Jusić, Nuša Kotoraj i Nikolina Perša.

Uz radni dio konferencije organiziramo i večernji networking u Book cafeu Paradiso, gdje će uz gošću Branku Novosel tema biti „Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge te lakše prebroditi ova izazovna vremena?“

Novost ove godine jest mogućnost zakupa izložbenog prostora tijekom konferencije. Konferencija je i platforma na kojoj se možete predstaviti s vašim proizvodima i uslugama te umrežiti s drugim ženama. Ukoliko ste zainteresirani za suradnju iskaz interesa pošaljite na e-mail: ibanic@hgk.hr.

Prijavom za sudjelovanje osigurajte svoje mjesto u Gackom pučkom otvorenom učilištu ili online putem live streama. Kako biste saznali više informacija o konferenciji, detalje o panelima i panelisticama te o prijenosu uživo, zapratite Facebook i LinkedIn stranicu Konferencija ŽENE I TOČKA.

ŠTO O DOGAĐAJU KAŽU SUDIONICE KONFERENCIJE PRIJAŠNJIH GODINA, POGLEDAJTE!

 

Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena, osvrnula se na doprinos i značenje konferencije koja se održava u raseljenoj Lici:

“Otočac, srce Like, bogate povijesti i predivnog krajolika svake godine postaje, mjesto susreta poslovnih žena i poduzetnica iz cijele regije na konferenciji Žene i točka. Ova konferencija donosi pregršt zanimljivih priča te je inspiracija brojim ženama koje konferenciju prate uživo ili online. Posebno me oduševljava bogat program i svake godine se iznenadim koliko divnih, uspješnih i poduzetnih žena aktivno sudjeluje i doprinosi realizaciji ovog hvalevrijednog događaja. Mislim da je ovo ujedno i sjajna prilika koja podiže vidljivost grada i Županije u cijeloj regiji i izvan Hrvatske.”

PROGRAM 7. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O ŽENAMA U PODUZETNIŠTVU
ŽENE I TOČKA

 

10,00
Otvorenje konferencije i pozdravna riječ

10,15 Uvod u konferenciju
Marina Rožić, Glavna tajnica HGK

10,30 PANEL I – TRANSFORMACIJA POSLA U KARIJERU
sudjeluju:

Elizabeta Božičević, vlasnica i direktorica tvrtke Author E
Gordana Nikolić, vlasnica, osnivačica i dekanica visoke poslovne škole PAR
Slavica Grkeš, direktorica tvrtke Dominium Travel i podbranda RebranD, suvlasnica Dominatto property management i restorana Fat Bastard
Tina Tödtling, stručnjakinja za diplomatski i poslovni protokol / Direktorica tvrtke EvenTina
Zorana Ivić, vlasnica dječjeg vrtića Žižula
11,30 Pauza za osvježenje

11,45 PANEL II – DIGITALNA TRANSFORMACIJA ŽENSKOG BIZNISA – NAVIGACIJA NOVIM
POSLOVNIM POLJIMA
uvodničarka:  Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalni razvoj HGK

Araksi Mikaelijan, osnivačica i direktorica tvrtke Info Tim Logistika
Gordana Soldo, savjetnica Uprave Fine
Ivana Bošković, direktorica tvrtke Megatrend poslovna rješenja
Jelena Milojković, direktorica tvrtke ZZI Podgorica
Tanja Fric, direktorica marketinške agencije GoDigi

13,00 Pauza za osvježenje

13,15 PANEL III – USUDITI SE I NE OKLIJEVATI – FORMULA USPJEHA ODRŽIVOG POSLOVANJA
uvodničarka: Slavica Miličić, predsjednica udruge Prospero i direktorica tvrtke Održivo društvo

Antonela Brajković Cesar, vlasnica obrta Doula Antonela
Antonija Milković, vlasnica i direktorica tvrtke Zelengaj, TA Hana tours i suvenirnice ZERA
Nikolina Perša, vlasnica obrta Smočnica
Nuša Korotaj, generalna direktorica Termi Sveti Martin
Zilha Jusić, savjetnica i koordinatorica, menadžerica prodaje, financijska savjetnica tvrtke Kostelski buk
14,30 Zaključci konferencije

14,45 Radni ručak

18,30 VEČERNJI NETWORKING PODUZETNICA – Book cafe Paradiso
Razgovor 1 na 1 gošća: Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge te lakše prebroditi ova izazovna vremena?
Branka Novosel, direktorica tvrtke Littera, ravnateljica Otvorenog učilišta Littera, predsjednica Udruge Littera

 

 

 Više informacija na: HGK

 Foto: HGK ŽK Otočac