Sudjelovanje na EXPO 2022 – konferenciji Žensko preduzetništvo u Beogradu

 

Predsjednice Međunarodne mreže poslovnih žena, Ivana Radić i članica Veronika Mudri Šestan, na poziv predsjednice Udruženja poslovnih žena Srbije, dr. Sanje Popović Pantić,  sudjelovale su na EXPO 2022. i konferenciji Žensko preduzetništvo – povežite se za pokretanje i unapređenje svog biznisa koja se održala 6.listopada 2022. u Privrednoj komori Srbije.

Organzaizatori ove konferencije su Vlada Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i UN women.

Nakon uvodnih govora na panelu Transformacija biznisa u cilju rasta sudjelovala je predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena, Ivana Radić koja je rekla: ” Ženski biznisi, kao i svi biznisi, prolaze kroz fazu promjena što zbog utjecaja Covid 19 što zbog ubrzane digitalizacije. Svako poduzeće, odnosno svatko tko vodi poduzeće mora razmisliti što može poduzeti. U svojoj knjizi Liderstvo u globalnom kaosu sam navela primjere tvrtki koje su nestale jer se nisu prilagođavale, ali i tvrtke poput Kodaka koje su razumjele što se događa i da bez digitalne fotografije neće biti moguće opstati. Oni su se prilagodili.

Uber, AirBnb i mnoge druge su stvorile disrupciju na tržištu svojim drugačijim poslovnim modelima i tako promijenili odnose. Svaka od nas mora promisliti što može učiniti dok ne bude prekasno.”

Na drugom panelu pod nazivom Žene i inovacije, članica Međunarodne mreže poslovnih žena, Veronika Mudri Šestan predstavila je svoju tvrtku Magic Croatia d.o.o. i VR naočale koje su promijenile doživljaj turista koji dolaze u Zadar.

VR (Virtual reality) naočale omogućuju da turisti vide nepoznatu povijest Zadra i vode ga kroz 8 točaka u gradu. Ova inovacija omogućila je tvrtki Magic Croatia d.o.o da bude prva tvrtka koja nudi ovakav proizvod na tržištu, a  time i pomogla da tvrtka postane prepoznatljiva.

 

 

Foto:Mreža žena