Timea Marochini – od obiteljskog posla do samostalne poduzetnice

 

Timea Marochini, majka, arhitektica, odnedavna vlasnica tvrtke Ascom invest d.o.o. koju je preuzela od svoje majke Ljiljane Uroda. Kao što i sama kaže, majka joj je uvijek bila veliki uzor pa ju veseli preuzimanje njene tvrtke 2019.godine.

Svoj posao diplomiranog arhitekta, nakon diplome na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u zagrebu 2007. g., Timea je imala prilike razvijati kroz tvrtku svojih roditelja COM d.o.o. gdje je još za vrijeme studija radila na adaptaciji i uređenju poslovnice Zagrebačke banke u Velikoj Gorici, na razradi  projekta interijera i dizajnu namještaja. Tvrtka COM se bavi vještačenjima i procjenama jer je Timein otac, Aldo Marochini, dipl. ing. arh., cijenjeni sudski vještak za građevinu i procjenu nekretnina i bavi se time još od 1984. godine te je bio jedan od prvih vještaka u gradu Zagrebu.

 

Projekti od  obiteljskih kuća, industrijskih hala, poslovnih objekata i uređenju interijera stanova i poslovnih prostora donijeli su joj širinu i raznolikost, a  neki od važnijih i dakako većih projekata su projekt poslovnice Zagrebačke banke u Velikoj Gorici,  urbanističko-arhitektonski natječaj za prvo niskoenergetsko stambeno – poslovno naselje Kature – sjever, Labin, Istra (2008.), projekt poslovne zgrade prodajno-servisnog centra tvrtke Vulkal d.o.o. u Kovinskoj ulici (2009.-2010.), projekt stambene zgrade za dvije obitelji u Rovinju (20012.-2014.) te mnogi drugi.

Jako je ponosna na  projekt koji je u fazi izvedbe, a to je poslovno stambene zgrada tvrtke Ritoša trgovine d.o.o. u Šašinovcu, s dvije streljane, trgovinom, ugostiteljskim prostorom te manjim stanom, na kojem je radila kao autor idejnog projekta te u razradi glavnog i izvedbenog projekta (2017.-2019.)  To je bila izuzetno zahtjevna lokacija te sa poprilično zahtjevnom namjenom (streljana u podrumu objekta) te je zbog izuzetno dobre suradnje s investitorom proizašao kvalitetan projekt čijoj se realizaciji posebno veseli.

Timea je imala priliku, u suradnji s Urbanističkim uredom, izrađivati i Urbanistički plan uređenja. Ova posvećena arhitektica  dodatno je upisala poslijediplomski doktorski znanstveni studij Arhitektura i urbanizam (2009.)  jer je htjela novu dimenziju i nove vidike. U svojem se istraživačkom radu bavi se temom oblikovanja edukativnih prostora za boravak djece te istraživanjem međusobnih utjecaja prostora i korisnika.

 

Kroz godine rada osjetila je potrebu voditi svoju firmu, pronalaziti vlastite klijente i stvarati vlastite krugove te se time u potpunosti osamostaliti i ostvariti na području arhitekture. Roditelji su ju podržali pa je 2019. g. preuzela tvrtku od svoje majke.

U tvrtki Ascom-invest pruža usluge u ekspertnim poslovima na građevinskim objektima i arhitekturi. Nudi izradu projektne dokumentacije za sve faze, od idejnog rješenja, preko glavnog projekta, ishođenja građevne dozvole pa sve do izvedbenog projekta. Tvrtka je registrirana za projektiranje u visokogradnji, projektiranje i dizajn interijera stambenih i poslovnih prostora, grafički dizajn, energetske preglede zgrada te izrada energetskih certifikata te elaborata etažiranja.

 

Važno je napomenuti da tvrtka ima dopuštenje za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara i to izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za radove na nepokretnom kulturnom dobru.

 

Svoju priču Timea naglašava suradnjom jer smatra da je suradnja je polovica uspjeha. Iz tog razloga surađuje s nizom stručnjaka na svim područjima arhitekture i graditeljstva.

 

Kontakt podaci:

Timea Marochini dipl. ing. arh.

099 4997 229

www.ascom-invest.hr