Turopoljski štrukli s crnim tartufom by Ivana Cipov

Nedavno sam upoznala Ivanu Cipov i njenu sjajnu priču Turopoljskih štrukli. Velika bi šteta bila da ne upoznate ovu zanimljivu ženu i njene prefine proizvode, posebno Turopoljske štrukle s crnim tartufima.

Razgovarala:Ivana Radić

Draga Ivana, kako je počela priča s Turopoljskim štruklama?

Priča je počela prije 15-ak godina sasvim slučajno . Moj pokojni tata Ivan je osnovao našu pekarnicu Cipov 1983.godine. Jedno jutro je dostavljao peciva u obližnju osnovnu školu i tamošnja  kuharica mu je rekla da sutra ne mora dolaziti jer imaju štrukle od Leda. On se brzo dosjetio i predložio da im napravi štrukle i tako je sve počelo. Ja tu priču sa zadovoljstvom nastavljam i dalje .

Po čemu su Turopoljske štrukle specifične ?

Iako se štrukli vežu uz Zagorje , ovi Turopoljski se razlikuju od Zagorskih u prvom redu po načinu pripreme. Naime, mi Turopoljci kuhamo štrukle i prelijemo ih  “ tropom” odnosno reduciranim kiselim vrhnjem.

Kakve sve novitete ste uveli u ponudi vaše pekarnice?

Mi smo ustvari klasična retro pekarnica što se tiče asortimana kruha s naglaskom na izvorni način pripreme tijesta bez aditiva i ostalih poboljšivača koji produžuju trajnost kruha.

Štrukli su osvježenje u našem asortimanu. Prvih nekoliko godina radili smo isključivo klasične sa sirom, a potom polako s potrebama i zahtjevima kupaca počela sam izrađivati štrukle sa špinatom, marelicama, višnjama i borovnicama.

U suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije koja je pokrenula kampanju promocije Turopoljskog crnog tartufa  izradila sam štrukle s crnim tartufima i to se pokazalo kao top proizvod.

Gdje kupiti i probati vaše specijalitete?

Štrukle prodajemo zamrznute u pakiranju po 10 kom, ali imamo i polugotove prelivene vrhnjem i zamrznute te ih je dovoljno 20 -ak min staviti u pećnicu da se ispeku i imate gotov ručak ili večeru.

Štrukle možete kupiti u pekari Cipov u Buševcu ili ih mogu dostaviti na adresu što se u ovo pandemijsko vrijeme  pokazalo odličnim potezom.

Moje štrukle pripremaju mnogi restorani na području Zagrebačke županije i nekoliko restorana u Velikoj Gorici .

Na mojoj stranici na Facebooku i Instagramu me možete pronaći pod nazivom Turopoljski štrukli Cipov by Ivana. Ondje objavljujem fotografije s načinom pripreme mojih štrukli.

Foto:Ivana Cipov