UVC baktericidne lampe za život bez virusa i bakterija

 

Na Svjetski dan zdravlja, 7.4.2022. predstavljamo vam UVC baktericidne lampe za život bez virusa i bakterija koje možete naći u ponudi tvrtke Pulsus medical d.o.o. Širok raspon UVC svjetla učinkovito uklanja bakterije i viruse, a baktericidne lampe služe za dezinfekciju zraka i površina.

Znanstvenicima je već desetljećima poznato da širok spektar UVC svjetla, koji ima valnu duljinu od 200 do 400 nanometara,  vrlo učinkovito uklanja i neutralizira  bakterije i viruse. To se svjetlo rutinski koristi za dekontaminiranje kirurške opreme i operacijskih dvorana. Isto tako je poznato da UVC baktericidne lampe služe za dezinfekciju zraka i površina, posebno u prostorima gdje boravi veći broj ljudi.

Prema dostupnim istraživanjima, daleko UVC svjetlo može prodrijeti  u DNA virusa i bakterija i uništiti ih, dok je istovremeno potpuno bezopasno za ljudsko zdravlje. Kontinuirane male doze ultraljubičastog zračenja (UVC svjetla) mogu ukloniti viruse gripe u zraku. Korištenje ultraljubičastog svjetla u bolnicama, školama, zračnim lukama, zrakoplovima i drugim javnim prostorima moglo bi pružiti snažnu podršku zdravlju ljudi tijekom epidemije sezonske gripe kao i pandemije gripe.

Korištenje UVC lampi na javnim mjestima ograničilo bi prijenos i širenje mikrobnih bolesti posredovanih zrakom, poput influence i tuberkuloze, ali i drugih mikroba u zraku.

UVC Baktericidne lampe

UVC Baktericidne lampe su izvrsne  za dezinfekciju zraka i površina, posebice u okruženju u kojemu se nalazi veliki broj ljudi, pacijenata ili osoblja.

Ove lampe su posebne po tome što njihova intenzivna dezinfekcija koja uništava bakterije, gljivice i ostale mikroorganizme koji se nalaze u zraku i na površinama, smanjuje rizik sekundarnih infekcija. Sama dezinfekcija dovodi i do znatnog poboljšanja kvalitete zraka.

Pulsus Medical d.o.o.

Tvrtka Pulsus Medical d.o.o. osnovana je 2018. godine, a temeljne djelatnosti tvrtke su prodaja, edukacija i servis medicinskih uređaja tu u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta UVC baktericidnih lampi za dezinfekciju zraka i površina.

Pulsus Medical kontinuirano surađuje s kliničkim i istraživačkim centrima na području Europske Unije  te nastoji pridonijeti izvrsnosti te održivosti medicinske djelatnosti na području Republike Hrvatske  opremanjem zdravstvenih ustanova  medicinskim uređajima vrhunskih svjetskih proizvođača.

O ponudi i vrstama UVC baktericidnih lampi više možete pročitati ovdje:

Baktericidne lampe

UVC svjetlost

Ukoliko imate pitanja vezana uz vrste lampi i odabir onih koje su za vas najefikasnije, djelatnici tvrtke Pulsus Medical će Vam rado dogovoriti.

Kontakti:

info@pulsusmedical.hr
+385 1 66 26 546
www.pulsusmedical.hr