Za one koji vole tulumariti donosimo Vodič za skidanje i otklanjanje šminke

Zabave, svečane večere i druženje s prijateljima.

Znamo da je nakon nekih noći uklanjanje vašeg make-upa posljednja stvar koju želite učiniti prije nego što krenete na počinak. Međutim, iznimno je važno skinuti šminku prije polaska u krevet. Ako želite zdrav izgled kože, nema drugog načina.

Stoga smo za vas pripremili stručnu podršku i savjete o tome kako to učiniti na pravilan način, i to izravno iz pera vrhunskog kozmetičara i Elemis wellness terapeuta Sanje Buinjac.

Pitate se što je toliko loše u tome da ostavljamo šminku na licu tijekom noći? Ostavljanje šminke na licu na dulje vrijeme sprečava prirodne obrambene funkcije kože. Područje oko očiju sastoji se od osjetljive kože koju moramo očistiti kako bismo uklonili sve nečistoće i osigurali prijeko potreban noćni odmor. Čišćenje kože služi da izbjegnemo preuranjeno starenje ili nepotrebno isušivanje kože. To također vrijedi i za trepavice. I one žele disati i rasti.

Stoga su u Elemisu stvorili White flowers eye and lip make–up remover bogat vitaminom B5 kako bi obogatili trepavice tijekom noći. Izvrstan način da ih zaštitite i njegujete dok spavate.

Ulje, losion, gel, micelarna voda…

Koja je najbolja tekstura za uklanjanje make-upa?

Vjerujem da je to osoban izbor svakog pojedinca. Baš kao što svatko ima svoju omiljenu teksturu proizvoda za čišćenje lica, tako svatko može pronaći svoje omiljeno sredstvo za skidanje šminke s očiju i usana. Osobno više volim proizvode na bazi ulja, koji također njeguju i trepavice i osjetljivo područje oko očiju. A i proizvodi na bazi ulja lakše otapaju maskaru i tuševe.

Što je s vodootpornim make-upom?

Za vodootporni make-up ulje ili dvofazni čistač (miješa se ulje i voda kao zajedničko rješenje) najbolji su način da se ukloni ta tvrdoglava maskara i make-up oko očiju.

Moje područje oko očiju uvijek je osjetljivo, crveni se i pecka tijekom skidanja šminke – što radim krivo?

Ne mora značiti da nešto radite krivo, možda koristite sredstva koja nisu posebno dizajnirana za područje oko očiju ili koristite nešto na što ste alergični. Preporučujem da pokušate s drugim proizvodom, nečim što je prirodno i pogodno za osjetljivu kožu. Elemis White flowers eye and lip make-up remover sadrži bijeli ljiljan, ekstrakt bijele bazge i bijelog čaja, kao i pročišćenu mineralnu morsku vodu. Svi su sastojci prirodni i djeluju umirujuće kako bi se osiguralo temeljito čišćenje, bez neugodnih iritacija za osjetljivo područje oko očiju.

Koja je temperatura vode najbolja za skidanje šminke?

Rekla bih zlatna sredina. Ništa previše vruće ili previše hladno. Dovoljna je mlaka voda kako bi se poboljšala učinkovitost vašeg make-up odstranjivača.

Pojedinačno ili dvostruko čišćenje?

 Pridružite se klubu dvostrukog čišćenja – dva su uvijek bolja od jednog! Dvostruko čišćenje osigurat će potpuno uklanjanje šminke i ravnotežu kožne mikroflore u njezinom najboljem mogućem okruženju.

Što još trebam napraviti kako bih kvalitetno očistila kožu?

Pamučni jastučići/vata najbolji su prijatelji terapeuta. Djelotvorni su, ali također nježni i mekani, posebno ako se koriste mokri za području oko očiju kako bi se izbjeglo nepotrebno povlačenje i razvlačenje kože. Pamučna vlakna također pomažu bolje uhvatiti dijelove maskare, osiguravajući temeljito čišćenje.

Kako da kvalitetno očistim šminku s očiju, ali da zaštitim trepavice?

Nikad, i ponavljam, nikad ne povlačite područje oko očiju. Gravitacija i ovako radi svoje, stoga nemojmo joj pomagati. Važno je da pamučna vata jednostavno kratko odstoji na području oka kako bi se otopila šminka i nečistoća, a zatim lagano klizite prema dolje po trepavicama kako biste pomogli maskari da se lakše otopi. Od vanjskog kuta oka prema unutrašnjoj strani vucite vaticu preko trepavica te povlačite prema gornjem kapku.

Moram li ponovno očistiti oči ujutro kad se probudim?

 Ako je vaše sredstvo za čišćenje lica pogodno za upotrebu i na području oko očiju, onda ga koristite i ujutro – očistite lice i očistite oči, to bi trebalo biti dovoljno. Međutim, ako niste sigurni, svakako uvijek možete i ujutro nabrzinu upotrijebiti svoj eye remover za područje oko očiju kako biste osvježili i revitalizirali područje te ga pripremili za primjenu šminke i korektora.

Sve članice MMPŽ ostvaruju 10 % popusta na sve tretmane u Ageness Beauty Institutu.

Autor: Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta, kozmetičarka po struci, wellness koordinatorica, edukatorica za učilište “Vimal” u segmentu wellness masaža, tretmana lica i tijela te standarda i protokola u wellnessu. Godinama posvećena učenju i usavršavanju različitih metoda, tehnika i protokola za tretmane i dijagnostiku lica i tijela.