Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu “Žene i točka”

 

Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu “Žene i točka” tradicionalno se održava i ove godine u organizaciji HGK Županijske komore Otočac. Uspješne poduzetnice iz Hrvatske i zemalja u susjedstvu – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije, okupit će se 2. prosinca, s početkom u 10 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu kako bi razmijenile iskustva i znanja te stvorile partnerstva.

Konferencija promiče uspješnost žena u poduzetništvu, uz primjere dobre prakse iz Hrvatske i zemalja u regiji te razmjenu iskustava i znanja s aktualnim temama uz panel-raspravu i izvrsne predavače. Međunarodni karakter konferencije pridonosi ciljevima povezivanja poduzetnica na međunarodnoj razini, čime se potiče gospodarska suradnja sa zemljama u okruženju.

Cilj ovog događaja jest istaknuti poziciju žena u poduzetništvu, prikazati njihov doprinos i ideje te ojačati umrežavanje i osnažiti žene na samozapošljavanje. Bitno je naglasiti uspjehe i iskoristiti ih kao motivaciju kako bi poduzetnice ostvarile razvoj međunarodnih ideja i poduzetničkih projekata neovisno o vjerskoj, nacionalnoj ili etničkoj pripadnosti. Ovom konferencijom gradi se nacionalna i međunarodna poduzetnička mreža i promiče žensko poduzetništvo u javnom i privatnom sektoru.

Tri radna panela i večernji networking

Kroz 3 panel rasprave, 15 uspješnih, poslovnih i ambicioznih žena podijelit će svoja iskustva. Konferenciju će otvoriti Marina Rožić, Glavna tajnica HGK.

Prvi od panela jest “Transformacija posla u karijeru”. Karijera u poduzetništvu je dinamična kategorija i odnosi se na sve što čovjek radi, a ne samo na posao i na zanimanje. Ona obuhvaća i obrazovanje, uloge u obitelji i sve aktivnosti kojima se pojedinac bavi u slobodno vrijeme. Koje su osnovne razlike između karijere i posla? Odgovor na to pitanje dat će vam pet vrhunskih panelistica: Gordana Nikolić, Tina Tödtling, Slavica Grkeš, Elizabeta Božičević i Zorana Ivić.

Drugi panel nosi naziv “Digitalna transformacija ženskog biznisa – navigacija novim poslovnim poljima”. Uvod u panel napravit će Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalni razvoj HGK.  Predviđanja govore da će se u idućih dvadesetak godina poslovno okruženje iz temelja izmijeniti. Koje su najveće prepreke provođenja izmjena poslovnog okruženja? Detaljan odgovor na ovo pitanje dati će vam pet stručnjakinja: Araksi Mikaelijan, Gordana Soldo, Ivana Bošković, Jelena Milojković i Tanja Fric.

Treći panel jest “Usuditi se i ne oklijevati – formula uspjeha održivog poslovanja”. Uvod u panel napravit će Slavica Miličić, osnivačica tvrtke Održivo društvo iz Gračaca. Tvrtke se svakodnevno susreću s izazovima da svoje poslovanje što više usmjere prema održivom razvoju. Briga za okoliš i zdravlje ljudi nikada nije bila toliko visoko na listi prioriteta tvrtki i društva kao sada.  Jesmo li zaista društveno odgovorni i održivi ili samo želimo da nas drugi takvima vide? Više o ovoj temi reći će vam: Antonela Brajković Cesar, Antonija Milković, Zilha Jusić, Nuša Kotoraj i Nikolina Perša.

Uz radni dio konferencije organiziramo i večernji networking u Book cafeu Paradiso, gdje će uz gošću Branku Novosel tema biti „Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge te lakše prebroditi ova izazovna vremena?“

Novost ove godine jest mogućnost zakupa izložbenog prostora tijekom konferencije. Konferencija je i platforma na kojoj se možete predstaviti s vašim proizvodima i uslugama te umrežiti s drugim ženama. Ukoliko ste zainteresirani za suradnju iskaz interesa pošaljite na e-mail: ibanic@hgk.hr.

Prijavom za sudjelovanje osigurajte svoje mjesto u Gackom pučkom otvorenom učilištu ili online putem live streama. Kako biste saznali više informacija o konferenciji, detalje o panelima i panelisticama te o prijenosu uživo, zapratite Facebook i LinkedIn stranicu Konferencije ŽENE I TOČKA.