Članice Odbora za arhitekturu, graditeljstvo i geodeziju bile su u obilasku na dogradnji Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ u Petrinji

 

 

Dana 21. siječnja 2022. godine Odbor za arhitekturu, graditeljstvo i geodeziju bio je u obilasku na dogradnji Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ u Petrinji.

Predsjednica Odbora Ana Aščić, sa svojim suradnicama i izvođačem radova Domusplus, obišla je gradilište zgrade vrtića, gdje su radovi još uvijek u tijeku. Svrha obilaska je da se članice Odbora približe struci, ali i dobiju informacije o samoj montažnoj gradnji.

Izvođač radova Domusplus  istaknuo je važnost ovog objekta, koji je namijenjen najmlađima te da radovi idu u skladu s rokovima koji su se trebali poštivati prema Gradu Petrinja. Cilj ovakvih projekata Grada Petrinje je zadržati mlade obitelji.

Tim odbora imao je mnogo pitanja za izvođača radova, od samih nacrta, do nosivog sistema, materijala, sastava zidova, sustava grijanja-hlađenja te same kvalitete i brzine takve niskoenergetske montažne  gradnje.

Stoga se u ime Odbora za arhitekturu, graditeljstvo i geodeziju Međunarodne mreže poslovnih žena zahvaljujemo tvrtki Domusplus i direktorici Vedrani Novak Jovanović ing.građ. što su izdvojili vrijeme te svoje znanje i iskustvo podijelili s Odborom.

Dječji vrtić „Petrinjčica“ u Petrinji

U obilasku objekta u Petrinja, bile su prisutne kolegice iz različitih struka vezanima uz temu građevinarstva – Odbor  za arhitekturu, graditeljstvo i geodeziju Međunarodne mreže poslovnih žena,  na čelu s arhitekticom  i Predsjednicom Odbora Anom Aščić, Nenom Mrkonjić dizajnericom interijera, arhitekticom Nevenkom Vidmar, dipl.ing.geod., Dubravkom Lubinom, mag.ing.geod. et geoinf.. S nama je bila voditeljica i organizatorice obilaska, direktorica prodaje i marketinga Vedrana Novak Jovanović, Domusplus.

Odbor  za arhitekturu, graditeljstvo i geodeziju Međunarodne mreže poslovnih žena: Ana Aščić, direktorica prodaje i marketinga Vedrana Novak Jovanović, Domusplus,Nena Mrkonjić dizajnerica interijera, arhitektica Nevenka Vidmar, dipl.ing.geod., i  Dubravka Lubina,mag.ing.geod. et geoinf.

Dan smo završili obilaskom Grada Petrinje koji je jako stradao u potresu. Nakon Petrinje  uputile smo se u Grad Sisak, gdje nas je ljubazno ugostila kolegica iz Međunarodne mreže poslovnih žena Ksenija Babić Klobučar  i odvela u obilazak kroz sam centar grada Siska, koji je nažalost isto stradao u potresu.

Cilj Odbora za arhitekturu, graditeljstvo i geodeziju Međunarodne mreže poslovnih žena je kroz partnerske  projekte ovog tipa otvoreno istraživati inovacije na području arhitekture, graditeljstva i geodezije i povezivati se s poslovnim subjektima i pojedincima koji djeluju u istom.

Slike: Odbor za arhitekturu, graditeljstvo i geodeziju Međunarodne mreže poslovnih žena;Domusplus.