Misli me vraćaju unatrag i razmišljam koliko toga se dogodilo u jednoj godini. Nisam ni sanjala da je moguće toliko događaja „utrpati“ u jednu godinu i da je moguće da ću svojim strahovima zahvaliti na svemu čemu su me podučili i pustiti ih da odu. Često nam život donese situacije i ljude koji obilježe naš život tako da nas uzdrmaju i pokrenu. Nikome nije lako suočiti se, prvenstveno samima sa sobom, a onda i s ljudima koji vam baš i ne ostaju u lijepom sjećanju. Kada u vaš život uđu ljudi koji vas živciraju, koji vas izbace iz orbite jer imaju neke druge vizije, vrijednosti i želje, potpuno suprotne od vaših, duhovni učitelji će vam reći da su vam to izazovi koji vas uče. Ja bih se složila s time iako nije ugodno dok prolazite razdoblje koje u vama izaziva uznemirenost. No, to je život vodi vas na neočekivane putove kako biste pronašli vlastiti. Zahvalna sam svim ljudima koji su mi zadali pokoju sijedu u kosi, hvala vam, naučila sam što ne želim i u kojem smjeru ću ići.

 

No, svaku godinu obilježe i oni divni trenutci kada upoznate i doživite ljepotu i ispunjenost događajima i ljudima. Ova godina je za mene u mnogočemu bila posebna godina. Osim moje divne obitelji koja ima beskrajno strpljenje i povjerenje u svoju nepredvidivu ženu i majku, upoznala sam zaista divne žene u udruzi koju smo osnovale kolegice i ja. Međunarodna mreža poslovnih žena nije samo još jedna ženska udruga, to je udruga posebnih, životnih, inspirativnih, uspješnih, a prije svega pozitivnih žena. To je udruga žena kakvu smo mi svojim energijama privukle i kako smo ih zamislile.
Jesmo li najveća udruga- nismo, želimo li biti najveća udruga- možda, želimo li biti najpozitivnija i najuspješnija Udruga – DA. No, najpozitivnija i najuspješnija kod nas znači da ćemo se podržavati, brinuti jedna o drugoj, poticati na razvoj, ukazivati na pokoji propust da bismo bile bolje i uspješnije, družiti se, razbijati tabue o ženama u biznisu. Kako bi moja kolegica rekla: Tko smo mi: ŽENE, Što želimo: NE ZNAMO!, Kada to želimo: ODMAH!
Hvala žene što ste baš onakve kakve sam vas i zamišljala – normalne, otvorene, suosjećajne, usmjerene na ciljeve, poštene…drago mi je da se družimo, učimo i rastemo zajedno.

Najponosnija sam na sve vas divne ljude koji ste oplemenili moj život na jedinstven način i pomogli mi da pronađem svoj put. Neki možda nisu svjesni kako su utjecali na moj život. Ponekad je to bila neka misao koja me potaknula na razmišljanje, neobavezan razgovor uz kavu, Studio smijeha, božićni partiji, povratak kolegica s kojima se nisam dugo vidjela niti družila, nova prijateljstva, putovanja…
Na ovom svijetu ima mjesta za sve nas samo što to često zaboravljamo zaokupljeni problemima i težinom svakodnevnice.

 

Zato vam u 2018.godini želim da manje brinete i više uživate, da odete na neko putovanje i upoznate neko novo mjesto i ljude, da provedete više vremena slušajući druge,a manje pričajući. Povežite se sami sa sobom, odvojite sat vremena tjedno i provedite ga u prirodi. Nemojte se previše oterećivati zdravom hranom ( mene je dovela do ruba zato znam što pričam). Javite se ljudima do kojih vam je stalo. Budite profesionalni na poslu jer imate samo jedan obraz! Završite što ste počeli i ne gazite obećanja. Neka vam Vaša riječ bude važna, držite do nje. Imajte dostojanstva u svijetu gdje se ono malo cijeni. I budite svoji! I ne zaboravite, svi mi kreiramo život kakav želimo živjeti. Možda je nekima puno, a nekima malo, ali meni je taman.

Vaša Ivana