Project Description

IVA BRČIĆ
IVA BRČIĆČlanica
Zovem se Iva Brčić i rodom sam iz Karlovca. Došla sam prije 16 godina na studij, upoznala budućeg supruga i s njim stvorila svoju malu obitelj koju je prije 12 godina upotpunio sin Tian.

Na Fakultetu hrvatskih studija sam magistrirala sociologiju i filozofiju. I to je bio samo početak mog daljnjeg educiranja. Prvo sam završila za Happiest baby trenericu u Happiest baby centru dr. Harvey Karpa. Na institutu D.O.M. sam završila za trenericu terapijskih tehnika za djecu i mlade prema licenci Europske asocijacije za dječju i adolescentnu psihoterapiju i savjetovanje, završila sam i edukaciju Rad s asocijativnim kartama. Također sam u centru za Nenasilnu komunikaciju (The Center for Nonviolent Communication) završila za trenera nenasilne komunikacije.

Prije 8 godina sam pokrenula udrugu Najsretnija beba Hrvatska koja jedina u Hrvatskoj provodi svjetski poznati program Happiest Baby dr. Harvey Karpa. Međutim, nismo ostali samo na bebama. Udruga je u 8 godina provela, a ja vodila 15 projekata usmjerenih na pomoći i podršku roditeljima i djeci (od rođenja do punoljetnosti). Trenutno vodim EU projekt SpPRETNI RODITELJI – SRETNO DIJETE kroz koji educiramo roditelje i stručnjake kako se nositi s kriznim situacijama i kako pomoći djeci.

Osmislili smo i pokrenuli razne edukacije koje se temelje na holističkom pristupu jer smatramo da kada povežemo um, duh i tijelo dobivamo najbolje rezultate. Kroz udrugu provodimo savjetovanja i edukacije o odgoju, prevenciji vršnjačkog nasilja, nenasilnoj komunikaciji, osobnom rastu i razvoju, jačanju roditeljskih kompetencija, prevenciji ovisnosti o novim tehnologijama, razvoju komunikacijskih vještina, holističkog iscjeljivanja.

Cilj mi je uvesti nenasilnu komunikaciju kao program aktivne prevencije vršnjačkog nasilja u školama, te besplatne edukacije o odgoju i nenasilnoj komunikaciji za roditelje i djecu u sklopu odgojno obrazovnog sustava.

Osim toga od 2018. organiziram i vodim Mame&klinci konferenciju koja za cilj ima senzibilizirati javnost i institucije o problemima koji se tiču roditeljstva te pružiti podršku svima koji sudjeluju u odgoju djece.

Članica sam udruge Abeceda roditeljstva i Centra za nenasilnu komunikaciju Hrvatska.

https://najsretnijabeba.webs.com