Međunarodna mreža poslovnih žena – International Women’s Business Network sudjelovala je na Women je na leadership summitu u Sarajevu o organizaciji Regionalna Asocijacija Poduzetnica – Poslovna ŽENA i tako podržala  kolegice u BiH.

Održan summit pod nazviom Women in leadership

U Sarajevu, u hotelu Holiday, 5. travnja, održan je prvi summit pod naslovom “WOMEN IN LEADERSHIP SUMMIT SEE 2019” / “SAMIT ŽENSKOG LIDERSKOG PODUZETNIŠTVA ZA JUGOISTOČNU EVROPU 2019”.

Na summitu koji je  organizirala Regionalna asocijacija poduzetnica “Poslovna žena“ bilo je oko 300 posjetitelja i gostiju. iz Hrvatske je na summitu sudjelovalo nekoliko članica Međunarodne mreže poslovnih žena kako bismo dali podršku Regionalnoj asocijaciji Poslovna žena s kojom smo prošle godine potpisali sporazum o suradnji.

Marija Trnjanac, Ivana Radić, Aleksandra Carvalho, Mirjana Petković

Summit je otvorila predsjednica Regionalne asocijacije poduzetnica Poslovna žena Dženita Zirdum, riječima: „ Samit smo otvorili velikim ženama iz prošlosti BiH. Danas ćemo se osvrnuti i na sadašnjost, ali posebno ćemo tragati za rješenjima koja nas vode ka ravnopravnijem položaju u budućnosti. Šta sve stigne žena to samo ona zna, mada često nije svjesna svoje snage, a mnogo je primjera koji govore o snazi žene.“

Ivana Radić – predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena s Dženitom Zirdum – predsjednicom Regionalne asocijacije poduzetnica- Poslovna žena.

Panel diskusije na temu izazova ženskog liderstva, lidericama u javnom sektoru i budućnosti obrazovanja

Centralni događaj summita su  bile panel diskusije, na kojima je 16 eminentnih stručnjaka iz zemlje i regije razgovaralo na teme „Izazovi ženskog liderstva u biznisu“, „Liderice u javnom sektoru“ i „Budućnost obrazovanja“.

Zadnji panel o budućnosti obrazovanja,  moderirala je Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena.

Zilka Spahić Šiljak, Jasmin Hošo, Ivana Radić, Mirsada Bašić, Nihad Softić – panel: Budućnost obrazovanja

U okviru samita održani su i B2B susreti bosanskohercegovačkih firmi i firmi iz zemalja regije, u organizaciji Europske poduzetničke mreže.

Zaključci “Women in Leadership Summit SEE 2019”

1. Želite li razvijeno društvo, potaknite žene na obrazovanje

2. Razviti svijest da trebamo podržati žene u izbornom procesu i kada su na vlasti

3. Sasvim sigurno će doći do gospodarskog rasta nakon uključivanja žena na odlučujuća mjesta! Potaknuti žene da odlučnije preuzimaju upravljačke pozicije i odlučuju se na poduzetništvo

4. Kreiranje ravnoteže među spolovima u svim sferama društva, uz poseban naglasak na umrežavanju organizacija i institucija na regionalnoj razini.

Još jednom zahvaljujemo na pozivu i odličnoj organizaciji, sjajnim ženama i kolegicama te se veselimo budućim susretima i poslovnoj suradnji na osnaživanju žena.