Međunarodna mreža poslovnih žena na Freja Forumu 2018.

Ovogodišnji Freja Forum održan je u Narodnoj Skupštini Republike Srbije zahvaljujući Udruženju poslovnih žena Srbije, Ženskoj parlamentarnoj skupini u Narodnoj Skupštini te naporima predsjednice Udruženja Sanje Popović Pantić i njenim suradnicama.

Cilj Freja Foruma

Freja Forum je nastao prije 12 godina u Švedskoj s ciljem promicanja jednakosti spolova, demokracije, različitosti, poduzetništva i dijaloga. Od 1995.g. posebno se zalažu za ostvarenje demokracije i mira na području Zapadnog Balkana.
Osnovna misao vodilja je bila stvoriti  format koji će omogućiti ljudima iz različitih zemalja raspravljanje o aktualnim temama, izmjenjivanje iskustva i razvijanje suradnje.
Sudionici Freja foruma dolaze iz Švedske, Turske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.
Dosadašnji rezultati govore o sudjelovanju više od 4000 sudionika, 500 organizacija te 80 ostvarenih projekata u zadnjih 12 godina. Freja Forum je 2017.g. nominiran za Nobelovu nagradu za mir.

Demokracija i jednake mogućnosti u vrijeme digitalne budućnosti

Ovogodišnja tema je bila Demokracija i jednake mogućnosti u vrijeme digitalne budućnosti. Seminari i radionice su se provodili na temu: robotizacije, digitalizacije, umrežavanja, novih trendova, društvenih mreža, budućnosti poslovanja u digitalnoj budućnosti te kreiranju novih poslova.

Tatjana Mamula Nikolić, Ivana Radić, Biljana Trifunović, Vesna Jovanović

Međunarodna mreža poslovnih žena

Predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena, Ivana Radić, zajedno s futurologinjom iz Turske, Ufuk Tarhan, održala je predavanje na temu: „Umrežavanje poslovnih žena i digitalna budućnost“ u subotu 10.110.2018. U nedjelju 11.11.2018., u sklopu Freja Akademije, s kolegicom Liselott Vahermägi, konzultanticom za pitanja jednakosti iz Švedske, održale su radionicu pod nazivom: „Povijest digitalizacije i buduća komunikacija kao potpora demokraciji, jednake mogućnosti i umrežavanje“.

Forum je trajao od 9-11.11.2018.godine. Stvoreni su vrijedni kontakti i nove mogućnosti povezivanja i osmišljavanja novih projekata.

http://www.frejafoundation.com