CENTAR ZA REFLEKSOTERPIJU ZONA – MJESTO ZA POTPUNO OPUŠTANJE

Gordana Tokić Špoljar, članica Međunarodne mreže poslovnih žena, majka dvaju dječaka i poduzetnica. Gordana je ponosna vlasnica i voditeljica centra za refleksoterapiju Zona sa diplomom za refleksoterapueta, Bowen terapeuta, a završila je i Thai masažu stopala.

Sama kaže: „Oduvijek sam znala je da je moj poziv na neki način raditi s ljudima i pomagati im, zato sam nakon 17 godina napustila siguran posao u korporaciji. Ovaj posao je ono što me ispunjava. Refleksoterapija sažima ono što jesam, podrazumijeva ljubav prema radu s ljudima, želju da pomognem čovjeku i poštovanje koje osjećam prema prirodi. Refleksoterapeutskim tretmanima u centru Zona želim pomoći svakom klijentu pojedinačno na način da smo usmjereni zajedno pobijediti poteškoće!“.

ŠTO JE TO REFLEKSOTERAPIJA?

Refleksoterapija gleda na naša stopala kao na ogledala našeg organizma – ona odražavaju stanje našeg tijela. Ova prirodna metoda bazira se na holističkom pristupu zdravlju u kojem se ne tretira samo bolest ili simptom, već se gleda kompletna osoba. Na taj način pomaže u očuvanju zdravlja i energije i namijenjena je svima koji žele olakšati svoje tegobe s naglaskom na rješavanje uzroka, a ne potiskivanje simptoma.

KAKO JE TO BITI PODUZETNICA I KOJI SU NAJVEĆI IZAZOVI PODUZETNIŠTVA

Za najveće trenutne izazove će reći:“ Najveći izazov trenutno educirati ljude o tome što je sama refleksoterapija, te kako da prepoznaju kvalitetne tretmane, kao i da obrate pažnju na to je li osoba certificirani refleksoterapeut. Osnovna misao u poslu koja me od samih početaka vodi je da „Sitnice čine razliku“, pa se toga nastojim držati. Kao primjer mogu navesti to da se ne volim ograničavati trajanjem tretmana, nego se svakom klijentu posvetim u cijelosti i bez opterećenja hoće li njegovo vrijeme tretmana brzo isteći i hoće li već sljedeći klijent pokucati na vrata.“

Kako je to organizirati vrijeme i biti drugačiji u odnosu na klijente jednostavno je sažela: „U terapeutskom pozivu, rekla bih da nema tipičnog radnog dana. Barem je kod mene tako. Nekome tretmani odgovaraju ujutro, nekome popodne, a nekome navečer. Mislim da svatko tko se bavi poduzetništvom, nema tipični radni dan i da zapravo na neki način stalno radimo“.

BUDITE UPORNE I REZULTATI ĆE DOĆI!

Iako u početku nije bilo lako, Gordana je danas zadovoljna poslovanjem svog centra:

„Kretati u svijet poduzetništva kao žena je, danas u Hrvatskoj, posebno izazovno. Ne mogu reći da nisam znala što me čeka jer sam kroz prijašnje radno iskustvo radila s poduzetnicima i znala sam moguće scenarije. Prije svega je vrlo zanimljivo i izazovno. No kada nešto radite sa srcem, nema šanse da ne uspijete! Radite ono što volite i slijedite svoje snove. Ja sam počela slijediti svoj, a to je samo početak. Budite upornE i rezultati će doći!“.